Se torsken!

21/06/2011 at 18:40 1 kommentar

Det er ikke lett å velge riktig fisk. Jeg er opptatt av miljøet og prøver å tenke bærekraftig når jeg handler mat. World Wildlife Fond har laget en fin oversikt over hvilke fiskesorter vi med god samvittighet kan spise og hvilke vi aldri bør servere. Sjømatguiden Grønn-gul-rød fisk finner du her. Den er fin å ha i bakhodet, selv om den ikke alltid er like lett å følge. Både Salmalaks og den litt nyere Strøm torsk er selvfølgelig oppdrettsfisk, men kvaliteten er så utrolig god at av og til kommer det i første rekke, dessverre.

I dag ble det vår favorittrett med Strøm torsk. Mannen min lager en fantastisk pico de gallo (oppskrift her) som er super til den sødmefulle torsken og det salte baconet. Vi serverer hjemmelaget potet/rotmos til. Hvis du aldri har laget potetmos fra bunnen av, har du sjansen nå. Kast pose-potetmosen du evt. måtte ha i skapet (Har noen det fremdeles? Og kan det kalles potetmos?) og prøv selv! Du vil garantert aldri gå tilbake til pose igjen!

Torsk med bacon og potetmos

  • 250-300 g torskefilet, uten skinn
  • smør
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • 1/2 sitron
  • 1 pk bacon, i små biter

Ha noen klatter med smør og litt olivenolje i en ildfast form. Del torskefileten i porsjonsbiter og legg dem i formen. Ha på godt med salt og pepper, press sitron over og legg litt mer smør på toppen av hver fiskebit. Stek i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter. Fisken skal så vidt være gjennomstekt. Sprøstek bacon og hell over fisken. Server med salsa og potetmos.

Potetmos

  • 4-5 poteter, uten skall og i biter
  • 2 gulrøtter, i biter
  • 1/2 kålrot, i biter
  • 2 ss sennep
  • 4-5 ss smør
  • 1 skvett fløte
  • litt finrevet fersk parmesan
  • salt og pepper

Kok alle rotgrønnsakene i vann til de er møre, ca. 20 minutter. Hell av vannet og tilsett sennep, smør, fløte, parmesan, salt og pepper. Mos alt med en potetmoser eller gaffel (ikke tro du er lur og bruk en stavmikser. Da skiller potetene ut stivelse og du får en seig guffe). Smak til med salt og pepper.

Tips! Hvis dette måltidet skal lages på en travel hverdag, går det raskt hvis du begynner med å sette over potetene, før torsken forberedes og settes i ovnen. Mens potetene koker og fisken er i ovnen, kan du steke bacon. Da blir alt ferdig samtidig, på tiden det tar å koke poteter.

About these ads

Entry filed under: fisk, Oppskrifter. Tags: .

Søndagsnudler Nachos grande på en hverdag

1 kommentar Add your own

  • [...] vil si han, lager alltid en stor porsjon slik at vi kan bruke den til alt fra nachos grande til torsk. Vi har også denne hotte blandingen på speileggene til frokost eller på brødskiven til [...]

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


Følg

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 207 andre følgere

%d bloggers like this: