Saftig svinefilet

16/08/2011 at 09:15 2 kommentarer

Vi spiser mye svinekjøtt her i huset. Mange erfarer at svinekjøtt fort blir tørt, men med litt erfaring blir indrefilet og andre stykker av svin supersaftige. I en travel hverdag er det også flott med retter som lages i en form i ovnen. Da rekker du å lese lekser med barna, rydde litt eller slappe av mens middagen lager seg selv. Mindre oppvask blir det også.

Soyaglasert indrefilet av svin

  • 600 g indrefilet av svin
  • 3 ss søt soya
  • 3 ss salt soya
  • solsikke- eller rapsolje
  • 1 kinesisk hvitløk, finhakket
  • 3 vårløk, i tynne skiver
  • 3 gulrøtter, i biter
  • 1 nepe, i biter
  • 1 rød chili, finhakket
  • 75 g sukkererter, delt i to
  • 1 dl vann
  • litt ekstra salt og søt soya
  • saften av 1/2 sitron
  • noen små klatter med smør
  • 1 neve usaltede cashewnøtter, lett ristet i en tørr panne

Gni svinefileten med søt og salt soya, og brun den raskt på alle sider i en stekepanne med litt olje. Ha den over i en ildfast form og fordel alle grønnsakene rundt. Hell over vann, litt soya (både salt og søt) og sitronsaft. Legg noen klatter med smør på og stek i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter (kommer an på hvor tykk den er). Rør i grønnsakene litt underveis. La kjøttet hvile 10 minutter før servering. Strø over cashewnøtter og server med ris, frisk koriander og mer chili om ønskelig.

Her kan du selvfølgelig bruke de grønnsakene du har liggende. Skjær dem i større eller mindre biter ettersom hvor lang steketid de trenger.

About these ads

Entry filed under: kjøtt, Oppskrifter. Tags: .

Den beste langpannesjokoladekaken… endelig! Matauk i min egen mini-hage

2 kommentarer Add your own

  • 1. anne - moseplassen  |  18/08/2011, kl. 12:21

    Stek er undervurdert, rett og slett. Krever jo godt kjøtt og kunnskap, men blir himmelsk :)

    Men du, jeg kom inn for jeg så du snakket hos Astrid om å få lenket fra kommentar i blogspot til blogg.

    Det er to måter å gjøre det på. Under kommentarfeltet hos Astrid (og andre blogspotblogger med det oppsettet) finner du flere alternativ, i stedet for å velge å kommentere med google-profil så kan du velge navn/nettadresse.
    Eller, du kan gjøre som meg, og ha en google-profil med lenker i profilteksten. Forklart her: http://moseplassen.com/2010/09/hvordan-fa-linjeskift-og-lenker-i-blogspot-profilen/

    Svar
  • 2. matmisjonen  |  18/08/2011, kl. 13:27

    Takk, Anne! Jeg skal sette meg inn i dette litt bedre. Må jo få fart i sakene etterhvert.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


Følg

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 205 andre følgere

%d bloggers like this: