Soyabraiserte svineknoker

02/10/2011 at 10:46 Legg igjen en kommentar

Oppskriften på mine soyabraiserte svineknoker har allerede spredd seg blant venner og på Twitter. Alle som smaker dem blir over seg av matglede, for de er skikkelig gode. Det å lage disse svineknokene er en litt lang, men veldig enkel prosess. Det er perfekt mat å lage til mange, og svineknoker er rørende billig. Det er også bra at noen av oss spiser opp knokene, ettersom de fleste bare vil ha fileter. Har du god tid en helg eller nå i høstferien, er det virkelig verdt å prøve.

Soyabraiserte svineknoker

  • 1-2 laurbærblad
  • 10 hele svarte pepperkorn
  • 4+2 hele stjerneanis
  • 2-3 lettsaltede svineknoker
  • 5-6 ss søt soya til glasering
  • 2 kinesiske hvitløk, finhakket
  • 1 løk, finhakket
  • 2-3 ss solsikkeolje
  • 2 l vann
  • 2 terninger hønsebuljong (helst økologiske fra Knorr) – kan sløyfes og evt. tilsettes om man trenger mer fylde når knokene er ferdigkokt
  • 2 dl søt soya
  • 1 dl salt soya
  • 1 bunt vårløk, i skiver
  • 2-3 gulrøtter, i skiver
  • 1 bunt fersk koriander
  • eggnudler, hjertesalat, chili og mer koriander til servering

Fyll en stor gryte med vann. Kok opp. Tilsett laurbærblad, pepperkorn, 4 stjerneanis og svineknoker. Småkok i 45 min. Ta knokene opp av vannet og avkjøl litt. Hell ut vannet. Gni svineknokene godt med noen spiseskjeer søt soya slik at de er godt glaserte. Brun knokene på alle sider i en varm stekepanne. Legg dem direkte over i en gryte med iskaldt vann slik at knokene er godt dekket. La ligge i vannet i 1 time. Dette høres kanskje rart ut, men er med på å gjøre kjøttet mørere.

Fres hvitløk og løk mykt i solsikkeolje i en stor gryte. Hell over vann og kok opp. Tilsett hønsebuljongterninger, søt og salt soya, vårløk og 2 stjerneanis. La det koke noen minutter. Ta svineknokene opp av det kalde vannet og legg dem i gryten med soyakraften. Småkok under lokk i ca. 3 timer. Jeg pleier å vende på knokene en gang underveis. Når de er ferdigkokte pleier jeg å rense knokene for skinn og bein og ha kjøttet i biter tilbake i gryten. Ha i gulrøtter og hakket koriander rett før servering. Server i dype skåler med kokte eggnudler. Topp med litt finstrimlet hjertesalat, fersk koriander og finhakket chili.

Vintips: Timo Dienhart Blauschiefer Riesling fra Mosel, Tyskland, er godt følge til.

About these ads

Entry filed under: kjøtt, Oppskrifter, svin. Tags: .

Folkelig fra Ferran Adrià Ut på sopptur – tørket traktkantarell

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Abonner på kommentarene via RSS-strøm


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


Følg med

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 204 andre følgere

%d bloggers like this: