Gulrotsuppe – «hot shot» eller en stor porsjon?

02/11/2011 at 12:21 2 kommentarer

En suppe til? Ja, selvfølgelig! Høst er suppetid og når Matbloggsentralen i tillegg har suppe som tema i ukens utfordring, er det bare å peise på. På denne litt våte og mørke novemberdagen ble i hvert fall de andre på kontoret veldig glade for litt varmende, eksotisk krydret suppe. Suppe på rotgrønnsaker er både billig og mettende mat, enten det er til lunsj eller middag. Her serveres suppen som små shots, perfekte som en start (amuse-bouche) på et større gourmetmåltid eller i en stor bolle som hverdagsmiddag. Krutonger smaker alltid godt til og er en fin måte å bruke opp gammelt brød på. Bare rist brødbitene sprø i litt smør i stekepannen.

Gulrotsuppe

  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 løk, hakket
  • 4 hvitløksfedd, hakket
  • 1 bit (ca. 2-3 cm) fersk ingefær, finhakket
  • ca. 750 g gulrøtter, i biter
  • 1 liten søtpotet, i biter
  • 2-3 ss spisskummen
  • 1,3 l kyllingkraft
  • 2 dl kokosmelk
  • salt og pepper
  • krutonger, fersk koriander og en klatt gresk yoghurt til servering

Varm oljen i en stor gryte og fres løk, hvitløk og ingefær mykt. Ha i gulrøtter og søtpotet. Rør rundt et par minutter. Dryss over spisskummen og fres videre i ett minutt. Hell over kraft og kokosmelk, og kok opp. La suppen småkoke i ca. 30 minutter eller til grønnsakene er myke. Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Server med krutonger eller brød til.

About these ads

Entry filed under: Oppskrifter, suppe. Tags: .

Ferske vårruller – vietnamesisk variant Verdens beste kanelsnurrer

2 kommentarer Add your own

  • 1. Maria  |  04/11/2011, kl. 17:26

    Kule bilder!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


Følg meg

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 211 andre følgere

%d bloggers like this: