Verdens beste kanelsnurrer

04/11/2011 at 08:18 87 kommentarer

Jeg lager ikke verdens beste kanelsnurrer, men det gjør bakerne på Åpent bakeri. Derfor er det jo en selvfølge at jeg bruker oppskriften deres når jeg blir fysen på kanelboller. Ja, og det blir jeg ganske ofte. Jeg er som dere kanskje skjønner ingen stor fan av lavkarbo-dietten, ei heller andre dietter. Jeg tror på et variert kosthold med mye frukt, grønt og rene råvarer i kombinasjon med fysisk aktivitet. Ja, og da kan man absolutt unne seg en kanelbolle i ny og ne. Bak disse herlighetene og spis dem med god samvittighet!

Kanelsnurrer fra Åpent bakeri – fritt memorert fra boken Brød

ca. 20 store kanelsnurrer

  • 1 kg hvetemel
  • 3-4 ts malt kardemomme
  • 210 g sukker
  • 50 g fersk gjær (søt type)
  • 1 egg
  • 6 dl melk, lunken
  • 150 g smør, romtemperert og i biter
  • malt kanel, sukker og smeltet smør til fyll

Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Ha mel, kardemomme og sukker i miksebollen. Smuldre gjæren mellom fingrene og bland i melet*. Ha i egget og start maskinen. Hell melken i en tynn stråle mens maskinen går på lav hastighet. Når all melken er i, økes hastigheten. Elt deigen til den er smidig, ca. 10 minutter. Ha i smøret og kjør til alt smøret er godt blandet inn og deigen er glatt og smidig, ca. 10 minutter. Dekk bollen til med plast og la deigen heve i 1 time og 30 minutter.

Ha deigen ut på et melet bord og kjevle ut et rektangel, ca. 1,5 cm tykt. Pensle på et lag med smeltet smør og strø på sukker og kanel. Fold den ene langsiden inn mot midten og den andre over slik at du har brettet deigen i tre lag på langs. Del deigen i strimler på tvers, ca. 2-3 cm brede, tvinn dem og knyt dem i en knute. Legg kanelsnurrene over på en stekeplate dekket med bakepapir og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Stek midt i ovnen på 220 grader i 10-15 minutter.

*Verken bakerne på Åpent Bakeri eller Morten Schakenda ser behov for å løse opp gjær i væske når deigen skal eltes lenge med maskin. Morten mener også at væsken ikke trenger å være temperert fordi det oppstår så mye varme på grunn av friksjon ved elting at deigen blir varm nok av seg selv. Du kan selvsagt løse opp gjæret i lunken melk hvis du føler deg sikrere på det.

About these ads

Entry filed under: Oppskrifter. Tags: .

Gulrotsuppe – «hot shot» eller en stor porsjon? Egg, bacon og toast – tre ting på en gang

87 kommentarer Add your own

  • 1. Magne D. Antonsen  |  04/11/2011, kl. 13:09

    Bra blogg, Hanne!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som helgens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    Svar
  • 3. MaritBE  |  04/11/2011, kl. 17:44

    De var utrolig flotte ;-)

    Svar
    • 4. matmisjonen  |  04/11/2011, kl. 17:48

      Så hyggelig å høre! De smaker utrolig godt også.

      Svar
  • 5. Tove Helen  |  04/11/2011, kl. 17:54

    takk for tipset. deigen står til heving nå ;)

    Svar
  • 7. Helene  |  04/11/2011, kl. 19:50

    Så morro med en annerledes måte å forme de på! Skal definitivt prøves!

    Svar
  • 8. sissel marit  |  04/11/2011, kl. 19:59

    OH MY GOD! Dei sler Shell sine kan du seia! Fy flate ko goe, lyt legge band på se før å kji eta te ein sprekk:) Utrule enkle å laga, super heve-pause i midtn, perfekt før ei travel husmor!=) Takk;)

    Svar
  • 9. KunnskapsrikTrening  |  05/11/2011, kl. 08:29

    Kanelsnurrer frister en regnværsdag som dette :) Ha en super helg!

    Svar
  • 10. madde  |  05/11/2011, kl. 15:27

    Kjempe gøy å lage noe andeledes kjempe god deig å jobbe med… Står til heving nå å venter på ovnen…. Gleder oss…. klem fra Bødalen

    Svar
    • 11. matmisjonen  |  05/11/2011, kl. 15:40

      Så bra å høre! Ja, det er virkelig en god deig å jobbe med. Nå kan dere bare glede dere til å smake. Det er det aller beste. Kos dere!

      Svar
  • 12. Tanja  |  05/11/2011, kl. 16:40

    Denne må prøves idag! Himmel og hav så gode de ser ut.

    Svar
  • 13. elisesbakery  |  05/11/2011, kl. 17:50

    De så skikkelig gode ut :-D

    Svar
  • 14. Lisabeth  |  05/11/2011, kl. 18:58

    dette skal jeg lage :)

    Svar
  • 15. rune  |  05/11/2011, kl. 19:53

    Mener bestemt at åpen bakeri har salt i deigen. Ganske mye også.

    Svar
    • 16. matmisjonen  |  06/11/2011, kl. 14:53

      Det stemmer nok det. Du kan gjerne ha i litt salt, men jeg ser ikke behovet for det.

      Svar
  • 17. Reidun Kirsti Avset  |  05/11/2011, kl. 23:27

    Dem skal prøves!

    Svar
  • 18. Else Bratne  |  06/11/2011, kl. 01:40

    Må prøve meg på disse.

    Svar
  • 19. Emilie Eple Kristiansen  |  06/11/2011, kl. 08:42

    Disse skal jeg definitivt prøve å lage! :) Ser jo så gode ut! :) Må bare finne tida da. ;)

    Svar
  • 20. Lars Hanssen  |  06/11/2011, kl. 10:08

    Testet disse i går, ble meget godt resultat. Tusen takk for oppskriften!

    Svar
  • 21. gunn White  |  06/11/2011, kl. 12:40

    Yummy!
    De ser farlig gode ut, og jeg kan nesten kjenne lukten av nystekte boller.

    Svar
  • 22. matmisjonen  |  06/11/2011, kl. 14:54

    Takk for alle gode tilbakemeldinger! Håper alle har kost seg med kanelsnurrer i helgen.

    Svar
  • 23. Eirin  |  06/11/2011, kl. 15:40

    Hei! Deigen står og hever nå! Ble litt vanskeligere å lage da jeg ikke har noen kjøkkenmaskin, men de bør vel bli spiselige likevel. Synes ikke deigen hever noe særlig da. Men gleder meg til å smake på resultatet! Også litt spennende med ny snurremetode! :D

    Svar
    • 24. matmisjonen  |  06/11/2011, kl. 16:45

      Spennende. Jeg er usikker på hvordan denne oppskriften fungerer uten at deigen eltes lenge i maskinen. Det kan nok by på problemer da kraftig elting er med på å gjøre fiberne i deigen elastiske. Men smaken blir nok god.

      Svar
  • 25. renate  |  06/11/2011, kl. 17:29

    kjempe, kjempefine!!!! og så inspirerende!:) Jeg digger å bli inspirert! linker dem opp på blogghoppen min (linkliste for å inspirere) og hadde satt veldig pris på om du stakk en tur innom!:) mvh renate

    http://thegrandproject.blogspot.com/2011/11/day-188-la-deg-inspirere.html

    Svar
    • 26. matmisjonen  |  06/11/2011, kl. 17:48

      Takk, Renate! Matmisjonen liker å inspirere.

      Svar
  • 27. Kristin  |  06/11/2011, kl. 21:23

    Laget disse i dag og de var nyyydelige. Hevet seg såpass mye at jeg måtte dele dem i to til servering :) Havner nok i oppskriftsboka disse, ja :))

    Svar
  • 28. henning  |  07/11/2011, kl. 08:07

    Disse er ganske så gode. Prøvd de flere ganger selv. Da med Morten Schakenda sin oppskrift. Men han er jo som kjent inspirert av Åpent Bakeri. Og begge stedene bruker de salt. (ca 15g på denne oppskrifta) Og det er nok ikke uten grunn…
    But enjoy!!

    Svar
    • 29. matmisjonen  |  07/11/2011, kl. 09:45

      Ja, som sagt har ikke jeg noe stort behov for salt i denne oppskriften, men det er ikke noe i veien for å tilsette en teskje eller to.

      Svar
  • 30. anette s  |  07/11/2011, kl. 12:48

    Dissa bakte jeg i går :-) Kanongode.
    Sønnen min kom hjem fra 3 timers fotballtrening og slang nedpå 4 stk i rekordfart , og jeg ble tildelt årets mamma tittel av han ;-) he he

    Svar
  • 31. Rune  |  07/11/2011, kl. 14:14

    Mmmmm De se kjempe gode ut:-)

    Er nesten fristende å lage de i kveld…;-)

    Svar
  • 33. Nadia  |  07/11/2011, kl. 23:44

    Holder på å lage dem nå :) Blir gode til frokost.. takk for deg som har publisert innlegget og takk for vg som fikk oss til å bli kjent med bloggen din!

    Svar
    • 34. matmisjonen  |  08/11/2011, kl. 20:26

      Håper kanelsnurrene smakte. Og takk til deg og alle andre som vil følge bloggen.

      Svar
  • 35. Mari-Ann  |  08/11/2011, kl. 21:24

    Fantastisk oppskrift! Enkle å lage, og virkelig kjempegode :) De hevet seg voldsomt! Brukte ikke kjøkkenmaskin, men håndvisp med deigkroker, funket som bare det!

    Svar
  • 36. Siw Noria Øiongen  |  09/11/2011, kl. 21:53

    Å fyttirakkeren så gode de var!

    Svar
  • 37. Aina  |  13/11/2011, kl. 20:07

    Jeg bakte disse helt uten maskiner til hjelp, og det funka som bare det. Matet gjæren med oppvarmet melk og litt sukker og lot den stå noen minutter først. Blanda så i melka med ei sleiv og rørte voldsomt og brutalt i ca. sju minutter. Så rørte jeg inn smøret med sleiva og deretter eltet for hånd (i bollen) i ca. fem minutter. De ble fabelaktig luftige og fantastisk gode. Anbefales varmt, også for de uten kjøkkenmaskin eller håndvisp!

    Svar
  • 38. Heda  |  19/11/2011, kl. 13:03

    Utrolig lettvint oppskrift, og kanelsnurrene smakte bedre enn de fra butikken! Hjertelig takk for oppskriften!

    Svar
    • 39. matmisjonen  |  19/11/2011, kl. 13:50

      Bare hyggelig. Hjemmelaget smaker alltid best!

      Svar
  • 40. Thea  |  02/12/2011, kl. 22:49

    Nå er de i ovnen. Spent!!

    Svar
  • 41. Torill  |  05/12/2011, kl. 13:07

    Disse kanelbollene er de beste vi har smakt. Utrolig flott deig å jobbe med også :o)

    Svar
  • 42. Kris  |  11/12/2011, kl. 07:23

    Tusen takk for fantastisk oppskrift og god bruksanvisning, de ble kjempegode og folk tror jo faktisk at jeg kan bake! Følger nok med videre på denne bloggen:)

    Svar
    • 43. matmisjonen  |  11/12/2011, kl. 07:53

      Så hyggelig å høre! Og nå kan du jo bake :-D

      Svar
  • 44. Margareth Nordgård  |  30/12/2011, kl. 17:16

    Kjøkkenmaskinen går her – Æ glede mæ :-)

    Svar
  • 45. Cecilie Moestue (@ceciliemo)  |  03/02/2012, kl. 11:11

    Hei! Kanelsnurrene ser nydelige ut!

    Jeg har laget en artikkel på SOL om «Helgens beste mattips» hvor din oppskrift er med:

    http://www.sol.no/helse/2012_02_03_1801_helgens-beste-mattips.html

    Håper det er greit – takk for fin oppskrift!

    Hilsen Cecilie i SOL

    Svar
  • 46. Lene Hordvik  |  07/02/2012, kl. 21:49

    Ingen over, ingen ved siden = suverene knallgode kanelsnurrer som aldri rekker å komme i fryseren:)

    Svar
    • 47. matmisjonen  |  07/02/2012, kl. 23:28

      Ha ha! Jeg har heller aldri vært i nærheten av å ha noen igjen å fryse.

      Svar
  • 48. Lise  |  19/02/2012, kl. 16:38

    Lagde disse forrige uke, de var fantastisk gode! :D

    Svar
  • 49. Ann Kristin  |  20/02/2012, kl. 12:27

    Disse er fakisk verdens beste kanelsnurrer! Mannen har ikke smakt noe lignende og ikke familien heller. Disse har jeg bakt flere ganger og så mange mer skal det bli!!

    Svar
  • 50. Ellen Solberg  |  26/02/2012, kl. 12:16

    Kjempegode – baker for andre gang – deigen er kjempelett å jobbe med :)

    Svar
  • 51. Marit  |  28/02/2012, kl. 20:50

    Hei!! Jeg må bare legge igjen en komentar, i går hadde sønnen på 12 år googlet «verdens beste kanelsnurrer» og satt deigen etter din oppskrift. Deigen var helt perfekt og snurrene er nok de beste snurrene jeg noen gang har kjent, det skal i denne sammenheng nevnes at jeg er en ganske habil baker, og har Morten Schakenda som et lite/ stort forbilde. Så når mor blir imponert er jammen resultatet utmerket :)

    Svar
    • 52. matmisjonen  |  28/02/2012, kl. 21:45

      Så utrolig hyggelig å høre. Hils masse! Og fortsett å spre matglede.

      Svar
  • 53. anne-reidun hjønnevåg iversen  |  03/03/2012, kl. 19:45

    disse kan jeg ikke få nokk av, de er de beste «snurrene» jeg både har bakt og smakt, og så innmarig enkle å lage da, og d går helt fint å bruke kald melk i deigen så lenge man har en kjøkkenmaskin som elter den :)))))))

    Svar
  • 55. Gubben  |  08/03/2012, kl. 18:21

    2 pk tørrgjær funket det også,i dag går jeg et skritt videre og skal støffe med eplemost,kanel og sukker.

    Svar
    • 56. matmisjonen  |  08/03/2012, kl. 22:05

      Det blir sikkert knallgodt!

      Svar
  • 57. Gry Pernille  |  18/03/2012, kl. 22:07

    Kan jeg lage de ferdig på kvelden og kald heve de i kjølerommet til dagen etter og steke før jobb?

    Svar
    • 58. matmisjonen  |  19/03/2012, kl. 10:52

      Det har jeg ikke prøvd, men kan tenke meg at det går fint. Jeg ville nok halvert mengden gjær. Her må du bare prøve deg fram. Kom gjerne med en tilbakemelding her.

      Svar
  • 59. Kristina Nilsen  |  20/03/2012, kl. 20:54

    Ville bare si at denne oppskriften fortjener å bli kalt «verdens beste kanelsnurrer»!!!! Utrolig gode og lekre ble de:-). Deigen var også fantastisk å jobbe med:-). Tusen takk for oppskriften!!! Kommer til å bruke den masse:-)

    Svar
  • 60. GIT  |  07/04/2012, kl. 12:50

    Tusen takk for oppskriften. Nå er det så lettvint å bake noe godt hjemme <;p
    Jeg lagde det porsjonert i muffins former og strødd perle sukker på. Det ser såå lekkert ut. 34 stk. var spist opp fort av 5 barn og 2 voksne.

    Svar
  • 61. AnnegB  |  29/04/2012, kl. 13:30

    Da var dobbel deig laga og klar til heving, dette skal bli go`saker til eldste sønn sin konfirmasjon, det gledes.

    Svar
    • 62. matmisjonen  |  29/04/2012, kl. 18:41

      Så bra! Håper det smakte.

      Svar
  • 63. Cathrine N.  |  11/05/2012, kl. 20:25

    Holder på å lage nå. Står til etterheving og skal snart i ovnen :-) Jeg har ikke eltemaskin, så jeg brukte faktisk bare hendene! Men det hevet seg utrolig og ser fantastisk ut :-D Gleder meg til å smake!

    Svar
  • 64. Pernille  |  18/07/2012, kl. 20:30

    Hei!

    Ville bare takke for en flott og godt forklart oppskrift, jeg har akkurat bakt disse kanelsnurrene og de ble utrolig lekre og vanvittig saftige og gode! :-D Ser ingen grunn til å ha i salt :-)

    Håper det er ok om jeg linker til siden din fra bloggen min i forbindelse med et bilde av de ferdige kanelsnurrene :-)

    Hilsen Pernille

    Svar
    • 65. matmisjonen  |  18/07/2012, kl. 22:15

      Så hyggelig at de falt i smak. Link i vei :-D Og igjen vil jeg gjerne gi æren til de fantastiske bakerene på Åpent bakeri. Det er deres oppskrift.

      Svar
  • 66. Torill  |  16/08/2012, kl. 11:19

    Baker de nå jeg også. Brukte ikke eltemaskin,men hendene, og den står til heving nå..og de hever veldig godt. Gleder meg til å smake på di ;)

    Svar
  • 67. Inger Kristine  |  18/08/2012, kl. 14:48

    Har akkurat imponert svigers med verdens beste kanelsnurrer:)

    Svar
  • 69. Geta  |  01/09/2012, kl. 12:02

    Min deig ble veldig klissete. Har du i mer mel etter deigen er ferdighevet?

    Svar
    • 70. matmisjonen  |  01/09/2012, kl. 13:14

      Deigen skal være veldig løs, men smidig. Litt uvant å jobbe med men det skal holde med mel på bordet. Den skal ikke kjennes klissete ut på overflaten. Har du eltet lenge nok?

      Svar
      • 71. Geta  |  02/09/2012, kl. 13:50

        Fulgte oppskriften og eltetiden. Kan være at deigen ble for varm i eltemaskinen min. Skal prøve en gang til.

      • 72. matmisjonen  |  02/09/2012, kl. 21:14

        Hmmm. Det er rart, men lykke til.

  • 73. Ingrid  |  06/10/2012, kl. 11:19

    Hei, skal teste disse, men lurte på en ting. Er det mulig å sette de til etterheving i kjøleskap over natta og steke de dagen etter? Vet at det går fint med f.eks. pizzadeig, men har aldri prøvd noe sånt med boller. Skal ha de med på jobb tidlig, og nekter å stå opp grytidlig for å bake :p

    Svar
    • 74. matmisjonen  |  08/10/2012, kl. 21:12

      Jeg har ikke prøvd selv, men det burde jo gå. Bruk ev litt mindre gjær. Disse holder seg også ganske godt i poser til neste dag, men det er jo ikke helt det samme som nystekte. Lykke til! Husk å sjekke ut den nye bloggen på matmisjonen.no Oppskriften ligger der også.

      Svar
  • 75. Gosia  |  27/01/2013, kl. 20:29

    Jeg har nettopp laget dem med sammalt hvetemel. Det var mitt første forsøk på å lage kanelsnurrer så jeg halverte oppskriften (brukte selvfølgelig et helt egg :) ). De ble kjempegode! Takk for oppskriften. :)

    Svar
  • 76. Mokkis  |  06/02/2013, kl. 19:22

    Hei. Prøver nå denne oppskriften, men lurer litt ang gjæren.. Skal den ikke blandes ut i melken?

    Svar
    • 77. matmisjonen  |  06/02/2013, kl. 21:24

      Nei. Gjæren trenger ikke røres ut. Ettersom deigen røres/eltes så lenge, blander den seg fint inn. Bare smuldre den i melet.

      Bloggen er flyttet til matmisjonen.no, så flott om du kommenterer der neste gang.

      Svar
  • 78. Marvin  |  03/03/2013, kl. 13:38

    Tusen tusen takk for oppskrift. Kanelsnurrer er en del av Norge til oss. Di er nesten ferdi.
    Mange hilsen Fra Tyskland,
    Marvin

    Svar
    • 79. matmisjonen  |  04/03/2013, kl. 18:30

      Håper de smakte :-D

      Svar
      • 80. Marvin  |  04/03/2013, kl. 19:34

        Jeg er verdens beste pappa na :-)

  • 81. richardpettersen  |  09/08/2013, kl. 17:14

    Hei
    Disse var kjempegode, MEN oppskriften må være feil. Jeg måtte bruke mye mere mel enn det som står i oppskriften! Jeg er ikke noe bakemester/kokk, så når jeg skal prøve å lage mat/kaker, følger jeg oppskriftene til punkt og prikke. Det gjorde jeg med denne også, men deigen ble skikkelig klissete. Jeg måtte ha oppi ca 200-300g mere mel. Dette er ikke kritikk av oppskriften, men en opplysning til andre som er som meg.

    Svar
    • 82. matmisjonen  |  11/05/2014, kl. 13:37

      Denne deigen skal være klissete. Det er det som gjør kanelbollene saftige og luftige. Med mye mel i deigen blir gjærbagst mer kompakt og tyngre. Jeg baker disse ofte og forholder meg til oppskriften til punkt og prikke. Jeg hvelver den klissete deigen ut på melet bord, drysser litt mel over og kjevler den ut. Så er trikset å brette den over uten at den revner, men det pleier å gå helt fint. Deigen skal ikke elstes for hånd, men håndteres minst mulig.

      Svar
  • 83. Tina  |  16/12/2013, kl. 18:59

    Disse er bare så sinnsykt gode :D
    Deilgen blir alltid perfekt, og er så lett og jobb med :) Skal aldri slette denne oppskriften :D

    Svar
  • 84. Ann Kristin  |  16/01/2014, kl. 16:57

    Dette er virkelig verdens beste kanelsnurrer! Etter at jeg prøvde denne for et par år tilbake, så har jeg ikke sett meg tilbake. Skal også bake disse til 3 åringens bursdag i helga :)

    Svar
  • 85. Trude  |  15/02/2014, kl. 14:16

    Er i bakemodus og snurringsknutene var desto morsommere å bake ut! Laget 28 stk, nå til etterheving, 1. Brett i ovnen og duften brer seg i stuen bort til OL hjørnet!

    Svar
  • 86. Kaia  |  29/03/2014, kl. 18:31

    Går det ann å bruke vanlig tørrgjær istedenfor fersk?
    Har ikke fersk:-/

    Svar
    • 87. matmisjonen  |  11/05/2014, kl. 13:29

      Det går sikkert fint ;-D Sorry sent svar, men denne bloggen er ikke særlig aktiv lenger.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


Følg

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 205 andre følgere

%d bloggers like this: