Chocolate chip cookies – perfekt norsk oppskrift

13/01/2012 at 14:32 46 kommentarer

Da jeg bodde i USA på 90-tallet fikk jeg smake hjemmebakte chocolate chip cookies for første gang. De falt i smak, for å si det sånn. Da jeg flyttet hjem til Norge prøve jeg å gjennskape suksessen uten særlig hell. Jeg ga opp, og nøt heller disse godsakene ute på kaffebarer og lignende. Den siste tiden har jeg igjen vært på jakt etter den perfekte oppskriften. I fjor fant jeg den, men mistet den igjen (det der internettet er veldig stort), og det har vært en del nesten perfekte forsøk før jeg nå har gått tilbake til utgangspunktet – den orginale Tollhouse cookie oppskriften! Nå har jeg fornorsket den, tilpasset og justert, og resultatet er chocolate chip cookies akkurat sånn jeg husker dem. Søte, gode og myke.

Chocolate chip cookies

  • 300 g hvitt sukker
  • 300 g brunt sukker
  • 200 g smør, romtemperert
  • 2 egg
  • 600 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 200 g sjokolade, hakket
  • 200 g mandler, hakket

Pisk sammen sukker og smør til en luftig masse. Tilsett eggene og bland godt. Ha i mel, bakepulver, vaniljesukker og salt. Bland godt. Deigen skal være ganske hard og kan være litt vanskelig å samle. Kna inn sjokolade og nøtter. Form deigen til små kuler og plasser dem på en stekeplate med bakepapir. Press kulene litt flate og stek dem midt i ovnen på 225 grader i 10-12 minutter. De skal være gylne rundt kanten og myke i midten. Avkjøl på rist.

Entry filed under: Oppskrifter. Tags: .

Nudler med ingefær og vårløk – en oppkvikker Søtt og syrlig – sitronterte

46 kommentarer Add your own

  • 1. The danielo  |  13/01/2012, kl. 14:37

    Best i verden

    Svar
  • 2. Magne D. Antonsen  |  13/01/2012, kl. 14:47

    Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    Svar
  • 3. kjoekkentjeneste  |  13/01/2012, kl. 15:39

    Nam!

    Svar
  • 4. Kristin  |  13/01/2012, kl. 21:24

    Hei, de ser kjempegode ut, men alle andre cookies jeg baker bruker natron istedenfor bakepulver – har du prøvd det, det er jo det som er vanlig ihvertfall der borte. Min favoritt finner du hvis du søker opp Hersey’s chocolate chip cookies, den ser veldig lik ut. Prøver dine i morgen – god helg

    Svar
    • 5. matmisjonen  |  14/01/2012, kl. 08:51

      Håper du blir fornøyd med min oppskrift også! Jeg har som sagt testet ut en del oppskrifter og denne fungerer best for meg. Jeg er usikker på om de hadde blitt noe særlig annerledes om man hadde byttet ut bakepulver med natron, men det kan man jo eventuelt teste. Uansett, disse smaker fantastisk.

      Svar
      • 6. Silje  |  15/01/2012, kl. 22:13

        Brukte natron da jeg bakte disse, rett og slett for at jeg ikke hadde bakepulver, og selv synes jeg resultatet ble meget bra :) Nå har jeg ikke prøvd oppskrifta med bakepulver, men skal gjøre det neste gang jeg baker disse (og ja, jeg blir garantert og bake disse igjen, de var himmelsk gode!), bare for å teste om de blir bedre da ;)

        Uansett, TUSEN TAKK for nydelig oppskrift! :)

  • 7. THJ  |  14/01/2012, kl. 10:41

    jeg lager noe tilsvarende til jul, men uten hvetemel og brunt sukker. Veldig gode de og :-)

    Svar
    • 8. matmisjonen  |  14/01/2012, kl. 10:49

      Så bra! Ja, det er mange gode varianter der ute.

      Svar
    • 9. Kaja  |  14/01/2012, kl. 15:05

      har du oppskrift??

      Svar
  • 10. Small Event Group  |  14/01/2012, kl. 21:06

    Laga de nå og syns de ble for harde og store, ikke så fine som du fikk de.Må teste en gang til. takk for oppskrifta:)

    Svar
    • 11. matmisjonen  |  15/01/2012, kl. 09:33

      Det er bare å lage dem mindre og steke dem kortere, så blir det nok bra. Lykke til!

      Svar
  • 12. IE  |  14/01/2012, kl. 21:17

    Jeg laget slike nettopp nå. Smaker veldig godt, men de ser ikke ut i måneskinn :P Men takk for oppskrift! =)

    Svar
    • 13. matmisjonen  |  15/01/2012, kl. 09:35

      Utseende er ikke så viktig, men rull dem til fine kuler og klem dem så flate som du ønsker, så blir det nok bra. Lykke til!

      Svar
  • 14. kmk  |  15/01/2012, kl. 10:14

    lager også lignende,myke.bruker da havregryn i tillegg til hvetemel.mmm – men skal prøve disse.

    Svar
  • 15. kristin  |  15/01/2012, kl. 19:28

    Bruker du mixmaster når du blabder smør og sukker, eller mener du vispes godt for hånd?

    Svar
    • 16. matmisjonen  |  15/01/2012, kl. 21:45

      Her er det helt klart best å bruke en elektrisk visp eller en kjøkkenmaskin med visp. Har du ikke noe sånt, kan du selvsagt piske for hånd.

      Svar
  • 17. Kristin Pettersen  |  16/01/2012, kl. 13:46

    Hei

    Deilige cookies! Kan vi låne oppskrift og bilder til vår nettside http://www.sotesaker.no ?

    Hilsen Kristin og Therese

    Svar
    • 18. matmisjonen  |  16/01/2012, kl. 14:15

      Send meg gjerne en e-post på hanne@cowtown.no, så kan vi sikkert bli enige om noe. Jeg er helt åpen for å linke til Matmisjonen, men det er litt annerledes når bildet skal brukes.

      Svar
  • 19. San  |  17/01/2012, kl. 13:27

    Lagde dem, de ble helt perfekte! :) Takk for oppskriften , har lett veldig lenge! :D

    Svar
  • 21. Viktoria Lyshol  |  28/01/2012, kl. 00:15

    Jeg har også prøvd oppskriften, de ble super gode!! Men ble også STEIN harde dagen etterpå, hva har jeg gjort galt ? De gikk ann å spise så lenge man hadde drikke til, hehe.

    Tusen takk for oppskriften, den skal prøves flere ganger! :D

    Svar
    • 22. matmisjonen  |  28/01/2012, kl. 15:18

      Oppbevarte du kjeksene i en plastpose? Det pleier jeg å gjøre. Har vel egentlig aldri oppbevart dem i en lufttett kakeboks. Ofte blir de faktisk spist med en gang :-D

      Svar
  • 23. Viktoria Lyshol  |  30/01/2012, kl. 14:36

    Det gjorde jeg ikke! Lå først ute for å kjøle seg ned og så lå de i en kakeboks uten lokk en stund, kanskje derfor. Skal prøve denne uken å lage dem igjen og kanskje steke dem mindre og putte dem i plastpose ;)
    Veldig fin blogg, mye spennende du legger ut!

    Svar
  • 24. birgitte  |  09/08/2012, kl. 16:57

    Hei, tenker å lage disse. Ser at noen får de harde og sånn. Kan det ha noe med hvor mange en oppskrift omtrent skal rekke til? Gram pr stk? Hadde vært supert med tilbakemelding :)

    Svar
    • 25. matmisjonen  |  09/08/2012, kl. 18:58

      Jeg er litt usikker, men tror det har mest med hvor lenge de stekes å gjøre. Tenk at de skal være litt rå i midten når du tar dem ut og ikke trykk dem for flate før steking. De kan være i ganske høye klumper. Ovnen skal være skikkelig varm slik at de raskt blir stekt utenpå, men holder seg myke inni. Tipper at 20-24 kjeks er passe antall, men det går jo selvfølgelig ann å lage kjempestore kjeks også. Lykke til! Og skriv gjerne en tilbakemelding her.

      Svar
      • 26. Birgitte  |  12/08/2012, kl. 07:40

        Deble forsåvidt gode, men litt harde. Jeg hadde de i ca 10-12 minutt. Fikk tips om å bruke litt mindre mel neste gang, for det virket som om deigen var litt vel fast. Så tror jeg vil prøve det.

  • 27. matmisjonen  |  14/08/2012, kl. 08:33

    Det er jo litt forskjell på ovner og hva man definerer som litt rå i midten. Jeg opplever ikke at de er harde, men tar dem kanskje ut enda litt før. Jeg skal sjekke det ut enda grundigere når jeg lager dem igjen. Kommenter gjerne igjen om du prøver med mindre mel. Alltsid bra med innspill.

    Svar
  • 28. Thea  |  03/10/2012, kl. 19:25

    Lagde dem nettopp, Ble utrolig gode! Har aldri smakt så gode cookies før!
    NAM!!

    Svar
    • 29. matmisjonen  |  03/10/2012, kl. 22:45

      Så bra! Sjekk ut den nye bloggen på matmisjonen.no og kommenter gjerne der også :-D

      Svar
      • 30. Thea  |  04/10/2012, kl. 08:45

        ja det skal jeg gjøre! :)

  • 31. Hvitveis  |  27/11/2012, kl. 12:38

    Disse var kjempegode, men bare med en gang de var stekt. De ble steinharde nokså fort, selvom jeg har de i plastpose. De må jo nesten kjøres ned helt før man pakker dem i plast, og da var i allefall mine allerede harde. Jeg kuttet både ned på målet, og stekte dem på ca 8-9 min. Egner seg best for spising med en gang, ikke lagring, ble min erfaring. Men smaken var kjempegod :)

    Svar
    • 32. matmisjonen  |  20/12/2012, kl. 15:39

      Prøv og stek dem litt kortere neste gang. Husk at bloggen er flyttet til matmisjonen.no

      Svar
    • 33. Amy  |  31/01/2013, kl. 15:00

      Hvor mange cookies gidde oppskriften?

      Svar
      • 34. matmisjonen  |  06/02/2013, kl. 21:26

        Jeg ble plutselig usikker, men tipper ca 20 stk.

        Bloggen er flyttet til matmisjonen.no, så kommenter gjerne der.

  • 35. Mari  |  27/11/2012, kl. 13:50

    Gode med en gang, men etter bare noen timer ville ikke engang ungene ha dem. Skikkelige tannknekkere dette! Er ikke meningen å være negativ, men dette er ikke det jeg forbinder med amerikanske coockies. Ble litt skuffa etter å ha laget mange brett i dag, skulle være til julebaksten hadde jeg tenkt:( De blir kanskje litt mykere om jeg fryser dem ned og tiner dem opp igjen?

    Svar
    • 36. matmisjonen  |  20/12/2012, kl. 15:32

      Det var jo dumt. Jeg opplever ikke dette. Stekte du dem litt lenge? Husk at bloggen har flyttet til matmisjonen.no

      Svar
  • 37. Nils Nilsen  |  27/12/2012, kl. 16:34

    Hvor lang tid bør jeg beregne på å lage disse?

    Svar
    • 38. matmisjonen  |  18/02/2013, kl. 06:03

      Det tar ikke så lang tid. Kanskje 30-40 minutter? Bloggen har flyttet til matmisjonen.no, så kommenter gjerne der.

      Svar
  • 39. Thea  |  08/01/2013, kl. 12:31

    Hvor mange blir det ?

    Svar
  • 40. Amy  |  31/01/2013, kl. 14:57

    Hvot mange cookies gir denne oppskriften

    Svar
    • 41. matmisjonen  |  18/02/2013, kl. 06:02

      Det blir mellom 20 og 25 stk. Bloggen har flyttet til matmisjonen.no, så kommenter gjerne der.

      Svar
  • 42. Dina  |  09/09/2013, kl. 18:19

    Har prøvd de selv og det er noen av de beste cookiene jeg noen gang har smakt!! Går ikke lei!!!!!

    Svar
  • 43. Inga  |  06/10/2013, kl. 17:41

    Skal smøret smeltes før det blandes med sukkeret eller? Jeg skjønner ikke hvordan jeg ellers skal få det til.

    Svar
    • 44. matmisjonen  |  11/05/2014, kl. 13:34

      Nei, romtemperert smør skal piskes hvitt med sukkeret. Bruk en elektrsik visper. Sorry sent svar, men denne bloggen er ikke særlig aktiv lenger.

      Svar
  • 45. Tommy H  |  31/03/2014, kl. 19:59

    Håpløse cookies for å si det sånn. Ikke bruk denne oppskriften! De er ALT for søte. Det er bare å lese oppskriften og se sukkermenden i forhold til alt annet, så gir det seg selv at dette smaker sukker og lite annet. Det finnes utallige måter å lage choklate chip cookies som er mye bedre enn disse. Stay away!

    Svar
    • 46. matmisjonen  |  11/05/2014, kl. 13:28

      Synd du føler det slik. Det er vel i teorien en smaksak.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


Følg

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 209 andre følgere

%d bloggers like this: