Hjemmelagde fiskepinner – noe helt annet enn ferdigvariantene

19/01/2012 at 11:24 Legg igjen en kommentar

Jeg fikk en åpenbaring første gang jeg smakte hjemmelagde fiskepinner. Fisken var jo faktisk saftig og skorpen sprø. Ja, og smaken… NAM! Når man i tillegg vet at Findus sine fiskepinner kun inneholder 61 prosent fisk (Alaska pollock – fisket i Stillehavet, altså ikke norsk, men riktignok MSC-merket) og at fisken blir sendt til Kina for bearbeidelse før den sendes hit, er jo svaret enkelt: Man lager fiskepinnene selv! Og det er faktisk veldig lett. Ikke sånn alle-sier-det-er-lett-men-det-er-egentlig-vanskelig-lett, men lett på ordentlig. Paneringen kan gjøres kvelden i forveien til og med, og da er det bare å steke opp rett før middag. Her serverer jeg hjemmelaget remulade og råkostsalat til, men du kan selvfølgelig også ha stekte poteter, salat, brød eller andre godsaker ved siden av.

Hjemmelagde fiskepinner

  • 600-800 g fersk laks-, torsk- eller seifilet, uten skinn og bein
  • litt hvetemel
  • salt og pepper
  • 1-2 egg, lettpisket
  • Panko til panering (kan kjøpes i asiatiske spesialbutikker), evt. raspet, gammelt brød, knust cornflakes eller, til nød, griljermel
  • smør eller olje til steking

Del fisken i strimler på ca. 3 x 3 x 15 cm (her kan du jo tilpasse størrelsen selv). Sett fram tre skåler. Ha mel sammen med litt salt og pepper i en, lettpisket egg i en og Panko i en. Dypp fiskestykkene først i mel, så i egg og så i Panko. Pass på at alle sidene er godt dekket. Ha godt med smør eller olje i en varm panne, og stek fiskepinnene på alle sider til de er gylne og så gjennomstekte som ønsket. Har du en varm nok panne går dette ganske fort, og bruker du fersk fisk er det bare godt om de er bittelitt rå i midten. Server fiskepinnene med remulade og en råkostsalat av revet gulrot, finstrimlet kål og skivet agurk med litt eplesidereddik på.

Tips! Gjør du paneringen unna kvelden før, er det bare å legge fiskepinnene i en form med plast over og oppbevare dem i kjøleskapet til du er klar til å steke opp.

Remulade

  • 2 dl majones
  • 2 dl lettrømme
  • 4 ss sylteagurk, hakket
  • 4 ss kapers, hakket
  • salt, pepper og sitronsaft

Bland sammen majones, rømme, sylteagurk og kapers. Smak til med salt, pepper og en liten skvis sitronsaft.

About these ads

Entry filed under: fisk, Oppskrifter. Tags: .

Søtt og syrlig – sitronterte Nytt favorittøl – Ægir Bøyla

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Abonner på kommentarene via RSS-strøm


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


Følg med

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 204 andre følgere

%d bloggers like this: