Supersaftig gulrotkake

13/04/2012 at 07:59 30 kommentarer

Gulrotkake, 90-tallets store kakehit, smaker godt også i 2012. Dette er en gammel oppskrift som plutselig dukket opp igjen i en bunke med papirer. Jeg fikk oppskriften av en venninne for lenge, lenge siden og husket den som verdens beste gulrotkake. Nå har jeg gjort den enda bedre ved blant annet å bytte ut vaniljesukkeret i glasuren med ekte vanilje. Ja, så nå er jeg ikke lenger i tvil. Dette er verdens beste gulrotkake.

Gulrotkake

  • 450 g sukker
  • 4 egg
  • 2,5 dl raps- eller solsikkeolje
  • 350 g hvetemel
  • 2 ts natron
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 450 g gulrøtter, finrevet
  • 140 g valnøtter, hakket

Pisk sukker og egg hvitt. Visp inn olje. Ha i mel, natron, bakepulver og kanel og pisk til en glatt røre. Vend inn gulrøtter og nøtter. Ha røren i en smurt kakeform og stek nederst i ovnen på 180 grader i 50-60 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl og pynt med glasur.

Glasur

  • 300 g Philadelfia naturell
  • 50 g smør, romtemperert
  • frø fra 1 vaniljestang
  • 250 g melis

Pisk alle ingrediensene godt sammen til en glatt glasur.

About these ads

Entry filed under: dessert, kake. Tags: .

Filmpremiere på Vimeo Laks med varm salat

30 kommentarer Add your own

  • 1. Solveig  |  20/04/2012, kl. 17:50

    Aldeles nydelig! Takk:)

    Svar
  • 3. Kristine  |  21/04/2012, kl. 22:52

    Heisann
    Kom tilfeldig over siden din og liker det jeg ser. Skal absolutt prøve denne kaka.
    Skal sukkeret og egget piskes stivt eller bare litt? for det er hele egget,sant?
    Gleder meg til flere oppskrifter. Hva med colamarinerte spareribs? Samme bbqsaus, bare tilsette cola og marinere kotelettene i noen timer? Smaker fortreffelig.
    Mvh Kristine :)

    Svar
    • 4. matmisjonen  |  22/04/2012, kl. 08:21

      Så bra at bloggen falt i smak! Ja, det er hele egg. Egg og sukker piskes hvitt og ganske stivt. Så lenge det er godt blandet og litt luftig går det nok bra.

      Colamarinerte spareribs høres bra ut. Må prøves. Takk for tips!

      Svar
  • 5. Magne D. Antonsen (VG)  |  23/04/2012, kl. 14:29

    Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    Svar
  • 7. Eva  |  23/04/2012, kl. 17:11

    Denne må prøves. Interessant med ekte vaniljesmak. Skal lage som muffins. Blir nok kult :-)

    Svar
  • 9. Glenn  |  23/04/2012, kl. 18:13

    det så veldig godt ut, da skal jeg skrive ned oppskriften å lage den til kjerringa

    Svar
    • 10. matmisjonen  |  23/04/2012, kl. 18:15

      Så hyggelig, da får du nok en stjerne i boka!

      Svar
  • 11. Pernille  |  23/04/2012, kl. 19:50

    Hvor stor skal kake formen være (diameter)

    Svar
    • 12. matmisjonen  |  23/04/2012, kl. 20:23

      Det kommer egentlig an på hvor høy du vil ha kaken, men jeg brukte en normal form på 26 cm i diameter.

      Svar
  • 13. Veronica  |  23/04/2012, kl. 20:54

    Denne så nydelig ut! Skal absolutt prøves her i hus =)
    Prøv gjerne med litt lime eller sitron i glasuren, det blir veldig friskt og godt ;)

    Svar
  • 15. mona  |  24/04/2012, kl. 08:27

    Takk for fine oppskrifter, jeg liker bloggen din veldig godt. Pleier og ha en «god» kake på bordet 17 mai. I år velger jeg denne. Tusen takk

    Svar
    • 16. matmisjonen  |  24/04/2012, kl. 09:23

      Så utrolig hyggelig å høre! Glad bloggen faller i smak.

      Svar
  • 17. ElisesBakery  |  24/04/2012, kl. 11:00

    Mmm, den så jo bare nydelig ut.
    Skal prøve den en dag : )
    ElisesBakery

    Svar
  • 19. Lena  |  24/04/2012, kl. 16:44

    Da var kaken i ovnen,venter i spenning;))Men allergisk mot valnøtter og tok noen mandler i stedet.

    Svar
    • 20. matmisjonen  |  24/04/2012, kl. 17:06

      Det blir sikkert vel så godt. Du får gi referat. Kos deg!

      Svar
  • 21. Anne  |  24/04/2012, kl. 17:32

    Dette så godt ut. Skal bake ! Det er altså ekte vaniljekrem i glasuren? Hvor mye?

    Svar
    • 22. matmisjonen  |  24/04/2012, kl. 18:33

      Nei, ikke vaniljekrem, men kremostglasur med ekte vanilje (frø fra vaniljestang). Det er mye bedre enn vaniljesukker. Absolutt verdt å prøve!

      Svar
  • 23. Lena  |  24/04/2012, kl. 18:49

    Den var knallgod ja,nye gulrotkaken her i hus;))

    Svar
  • 24. asbjørn  |  25/04/2012, kl. 13:28

    Skamdigg! Takk for oppskriften :D

    Svar
  • 25. Lesya  |  30/04/2012, kl. 11:32

    Den var veldig god! Brukte litt mindre sukker, og den ble passe søt og god!! Tusen takk!

    Svar
    • 26. matmisjonen  |  30/04/2012, kl. 17:30

      Bare hyggelig! Glad den falt i smak.

      Svar
  • 27. Sh  |  28/07/2012, kl. 16:20

    Hei jeg har nå kaken i ovnen og må spørre om det er meningen at den skal «blåse» seg så mye opp? Har av erfaring at slike kaker blir ødelagt og ender opp med å smuldre opp. Håper ikke det skjer med denne kaken. Har du noen forklaring?

    Svar
    • 28. matmisjonen  |  29/07/2012, kl. 10:21

      Hmm… Det kan jeg ikke si at jeg har opplevd og jeg har bakt kaken mange ganger. Jeg er usikker på hva som kan være årsaken. Uansett er det viktig å ikke steke kaken for lenge, men jeg tror det skal godt gjøres at denne kaken blir tørr. Håper den smaker :-D

      Svar
  • 29. Anette  |  04/10/2012, kl. 07:09

    Hei. Hvor stor er formen du bruker til denne kaken?

    Svar
    • 30. matmisjonen  |  04/10/2012, kl. 07:50

      Den formen jeg brukte var 24 cm i diameter.

      Husk å bytt over til den nye bloggen – matmisjonen.no ;-D

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


Følg meg

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 212 andre følgere

%d bloggers like this: