Opp-ned rabarbrakake

14/05/2012 at 06:48 Legg igjen en kommentar

Rabarbrasesongen er godt i gang, og jeg har plukket økologisk rabarbra på gården. Det føles fint å plukke med seg en bunt, reise de 10 minuttene hjem og sette i gang med å bake. Denne opp-ned rabarbrakaken ser kanskje ikke så fantastisk fancy ut, men den smaker veldig, veldig godt. Syrligheten i rabarbraen er utmerket sammen med den søte, saftige kaken.

Opp-ned rabarbrakake

  • 450 g rabarbra, i biter
  • 550 g sukker
  • 150 g smør + litt ekstra til formen, romtemperert
  • 1 ts finrevet appelsinskall
  • 2 ss appelsinsaft
  • 2 egg
  • 2,5 dl lettrømme
  • 220 g hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1 klype salt

Bland rabarbrabitene med 200 g sukker i en bolle og la de stå og godgjøre seg mens du lager kakerøren. Rør av og til. Pisk resten av sukkeret med smøret til hvitt og luftig. Ha i appelsinskall og -saft, og pisk inn ett egg av gangen. Rør inn rømme. Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt og visp det inn i røren. Dekk bunnen på en smurt, tett springform* eller annen ildfastform (ca. 22 cm i diameter) med rabarbraen. Hell røren over og dryss over toppingen. Stek nede i ovnen på 170 grader i ca. 1 time eller til en kakenål kommer ut ren. La kaken avkjøle seg i formen i minimum 15 minutter, før den hvelves opp-ned på et fat.

Topping

  • 70 g usaltet smør, smeltet
  • 80 g sukker
  • 110 g hvetemel

Rør sukker og mel inn i smøret til en klumpete masse.

*Hvis du er usikker på om springformen din er helt tett, kan du kle den med aluminiumsfolie utenpå. Det danner seg nemlig en del sukkerlake rundt rabarbraen og det er ikke noe morsomt å ha utover hele ovnen.

About these ads

Entry filed under: dessert, kake, Oppskrifter. Tags: .

Urtefylt laks med agurksaus – enkel selskapsmat Godt grilltilbehør – fennikel- og reddiksalat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


Følg

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 210 andre følgere

%d bloggers like this: