Godt grilltilbehør – fennikel- og reddiksalat

16/05/2012 at 13:11 Legg igjen en kommentar

Når jeg spiser godt grillet kjøtt eller fisk, er en enkel salat alt jeg trenger ved siden av. Vi har nesten helt sluttet med potet eller ris som grilltilbehør. Noen grillede grønnsaker eller en frisk salat holder i massevis. Dette har ikke noe med lavkarbo å gjøre altså. Kjøttet eller fisken bare smaker så godt og mye i seg selv. Og etter måltidet føles det behagelig selv om du har spist deg god og mett. Her serveres få, men smaksrike grønnsaker sammen med grillet entrecôte.

Fennikel- og reddiksalat

4 porsjoner

  • 2-3 fennikler, i veldig tynne skiver
  • 1 bunt reddiker, i veldig tynne skiver
  • 1 liten neve hakket dill
  • god olivenolje
  • saften fra 1/2-1 sitron
  • salt og pepper

Bland sammen fennikel, reddik og dill i en bolle. Skvis over sitron og ha i en god klunk med olje. Vend godt og smak til med salt, pepper og evt. mer sitronsaft. Server til grillet kjøtt eller fisk. Enklere blir det ikke.

Entrecôte i skiver

Gni entrecôteskiver med olje og dryss med salt og pepper. Skal entrecôten grilles, gjøres det best ved å «svi» den av over høy direkte varme, for så å la den godgjøre seg på indirekte varme under lokk til ønsket kjernetemperatur (F.eks. 50 grader. Da stiger den til 55 grader under hvilingen, noe som er perfekt etter min smak). La kjøttet hvile i 15 minutter eller mer.

Skiver av entrecôte kan også lages på komfyr. «Svi» den av på høy varme i en stekepanne eller grillpanne. Ha den over i en ildfast form sammen med noen knuste hvitløksfedd, litt timian og noen klatter smør. Stek videre i ovnen på 150 grader i 10-15 minutter. La kjøttet hvile i 15 minutter eller mer.

About these ads

Entry filed under: kjøtt, Oppskrifter, tilbehør. Tags: .

Opp-ned rabarbrakake Urtepesto – smak av vår

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


Følg meg

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 211 andre følgere

%d bloggers like this: