Sommerens desserthit? Balsamico-marinerte jordbær med kremost-krem

15/06/2012 at 07:55 17 kommentarer

Norske jordbær er i butikk nå, riktignok fra veksthus, men gode for det. Jordbær er jo sommeren enkleste dessert. De kan spises rett fra kurven eller med fløte eller vaniljeis til. Av og til får man lyst til å gjøre noe mer med de søte bærene, og denne desserten er perfekt som avslutning på et bedre sommermåltid. Jordbærene er marinerte i en balsamico- og honningreduksjon og lagt lagvis med nøtter og pisket krem av fløte og kremost. Helt herlig!

Balsamico-marinerte jordbær med kremost-krem

4 porsjoner

  • 1,5 dl balsamicoeddik
  • 3 ss honning
  • 2 ss sukker
  • 2 kurver jordbær
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 100 g Philadelfia kremost
  • 100 g mandelflak

Ha balsamico, honning og sukker i en gryte og la det småkoke til det er redusert med ca. halvparten, ca. 10 minutter. Sett til side og avkjøl. Rens jordbærene og del dem i to. Vend dem inn i balsamicoreduksjonen og la de stå å godgjøre seg mens du pisker krem. Pisk fløten til den begynner å nærme seg kremkonsistens. Tilsett melis og kremost og pisk videre til en glatt og luftig krem. Legg jordbær, krem og mandler lagvis i serveringsglass eller -skåler.

About these ads

Entry filed under: dessert, Oppskrifter. Tags: .

Mer jobb – grilling både her og der… Juice og muffins – et flott frokostalternativ

17 kommentarer Add your own

  • 1. Synøve  |  15/06/2012, kl. 09:56

    Smatt, smatt, SMATT!!!!

    Svar
  • 2. Magne D. Antonsen  |  15/06/2012, kl. 12:32

    Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    Svar
  • 4. brimi  |  15/06/2012, kl. 13:02

    Denne skal brukes på Gubbens bursdag i sommer!

    Svar
    • 5. matmisjonen  |  15/06/2012, kl. 14:18

      Da blir han nok fornøyd!

      Svar
  • 6. Ane: Uten gluten  |  15/06/2012, kl. 13:59

    Dette ser ikke feil ut!

    Svar
  • 7. turid  |  15/06/2012, kl. 14:00

    dette må prøves i helga;) nam,nam

    Svar
  • 8. Klaus - Fra Danmark  |  16/06/2012, kl. 10:59

    Hvor længe kan det holld sig i køleskabet?
    /Klaus – fra Denmar

    Svar
    • 9. matmisjonen  |  16/06/2012, kl. 11:20

      Jordbærene kan nok ligge i balsamicoreduksjonen et døgn, men med krem på ville jeg nok spist den ganske med en gang. Kremen holder seg vel også noen timer i kjøleskapet.

      Svar
  • 10. Ina  |  17/06/2012, kl. 15:59

    Balsamicoeddik med bringerbær gjør seg også ekstra godt sammen med jordbær :)

    Svar
    • 11. matmisjonen  |  17/06/2012, kl. 19:08

      Helt sikkert. Det skal testes ut :-D

      Svar
  • 12. fjompenissen  |  17/06/2012, kl. 20:11

    oh nam nam

    Svar
  • 13. BreiflabbenBreiflabben  |  18/06/2012, kl. 11:35

    Snadder dette, men kremen med kremost er ikke min favoritt og har heller en tyktflytende krem med vanilje. Jeg lar også overflødig balsamicoreduksjon renne av jordbærene som jeg har marinert før jeg legger opp med mandelkrokan og kremen.
    Det blir også snadder :-)

    Svar
  • 14. Pia Kristoffersen  |  18/06/2012, kl. 13:01

    Jeg antar at osten skal være nøytral??

    Svar
    • 15. matmisjonen  |  18/06/2012, kl. 15:54

      Ja, Philadelfia naturell :-D

      Svar
  • 16. The Kitchn Queen  |  11/07/2012, kl. 18:10

    Denne både ser og høres veldig fristende ut! Skal definitivt testes ut. Jeg stemmer på deg:)

    Svar
    • 17. matmisjonen  |  11/07/2012, kl. 19:02

      Takk!!! Så utrolig hyggelig. Og ja, den er god.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


Følg

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 205 andre følgere

%d bloggers like this: