Juice og muffins – et flott frokostalternativ

19/06/2012 at 13:41 1 kommentar

«Alle» lager juice for tiden, og for et par uker siden lanserte Wilfa sin JuiceMaster. Jeg var så heldig å få en maskin og finner meg plutselig i diskusjoner med venninner om hvilken grønnsak som smaker best i kombinasjon med brokkoli. Hvem hadde trodd det? Men det er faktisk sønnen min på nesten 11 år som har brukt juicepressen mest. Han har laget både en variasjon av juicer, samt sorbet ved å kjøre frosne bær gjennom maskinen. Min favorittjuice er foreløpig denne med gulrot, appelsin og ingefær. Oppslysningskontoret for frukt og grønt oppfordret alle som var på lanseringen til å komme opp med oppskrifter der man kunne bruke restene som ble igjen etter at juicen er kvernet ut av frukten eller grønnsakene. JuiceMaster skiller nemlig juice og fruktkjøtt i to forskjellige beholdere, og det er jo fremdeles mye smak og fiber igjen i det som er til overs. Ja, så her har juicen fått følge av noen grove frokostmuffins med gulrot, appelsin, ingefær, nøtter og kanel. En perfekt frokost!

Gulrot, appelsin og ingefærjuice

  • 4 gulrøtter, godt vasket
  • 5 appelsiner, skrelt
  • 2 cm ingefær, uten skall og i biter

Følg bruksanvisningen på juicemaskinen, og press frukt og grønnsaker sammen. Avkjøl juicen eller server den over isbiter.

Muffins med gulrot, appelsin og ingefær

  • 200 g sukker
  • 200 g smør, romtemperert
  • 3 egg
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g durumhvete
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 200 g fruktkjøtt som er tilovers fra juicelagingen, ev. finrevet og most gulrot, appelsin og ingefær
  • 50 g mandelflak

Pisk sammen sukker og smør til det er hvitt og luftig. Tilsett eggene, ett og ett. Rør inn mel, bakepulver, vaniljesukker og kanel. Vend til slutt inn fruktkjøtt og mandler. Fordel røren i muffinsformer i et muffinsbrett og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

PS! Det går selvfølgelig an å kutte ned på sukkermengden om man ønsker et enda sunnere alternativ.

About these ads

Entry filed under: Oppskrifter. Tags: .

Sommerens desserthit? Balsamico-marinerte jordbær med kremost-krem Skål! En sommerdrink med akevitt

1 kommentar Add your own

  • 1. Kakeboksen  |  25/06/2012, kl. 14:36

    Denne oppskriften ser spennende ut :) Må prøves

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


Følg meg

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 211 andre følgere

%d bloggers like this: