Urtesmør fra urtehimmelen!

24/06/2012 at 10:41 3 kommentarer

Jeg koser meg veldig på andelsgården. Det er spennende, inspirerende og veldig harmonisk bare å være der, og enda morsommere når jeg faktisk deltar og bidrar til at det skal være masse økologiske grønnsaker å høste etter hvert. På gården møter jeg mennesker med masse kunnskap og i går fikk jeg innføring i både hyllebærblomster og spislig ugress. Nå er det meste av årets avlingen i jorden, litt bak skjema grunnet den kalde våren, men i løpet av sommerferien vil frukt og grønt utvikle seg og bli høstemodne. Vi har allerede kunne høste jordskokk, rabarbra, salater og urter, og etter hvert blir det bønner, paprika, chili, erter, vårløk, purre, pak choy, squash, poteter, beter, tomater, gulrøtter og mye, mye mer. Jordbærene begynner å bli modne nå og spislige blomster åpner seg fargerike opp. Urtesirkelen er fasinerende og det slår meg støtt og stadig hvor «fattige» vi er når vi kun kan velge mellom 5 typer urter i butikk. Det finnes jo så utrolig mange spennende og smaksrike varianter! Min nye favoritt er bronsefennikel. Den ser litt rar ut (se nederst til høyre på bildet under), men smaker utrolig godt av anis. Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal bruke alle disse forskjellige urtene til, men ideen om å lage eget urtesmør er genial. Her kan man blande inn de urtene man selv vil eller har tilgang på, og smøret kan brukes som pålegg, på kjøtt, fisk og grønnsaker eller til å dyppe rå neper og reddiker eller stekte poteter i.

Urtesmør

  • 2 never hakkede urter, f.eks. sar/pepperurt, bronsefennikel, fransk estragon, løpstikke og karve
  • noen nyperoseblader, strimlet
  • 2 pk økologisk Røros smør, romtemperert

Bland smør og urter godt sammen. Form urtesmøret til en sylinder eller press det ned i en egnet boks. Oppbevar det kjølig.

About these ads

Entry filed under: Oppskrifter. Tags: .

Skål! En sommerdrink med akevitt Det enkle ER ofte det beste – Pasta med salsa

3 kommentarer Add your own

  • 1. Fra kjøkkenbenken  |  27/06/2012, kl. 07:35

    Det så utrolig godt ut, og så vakkert med nyperoseblader!

    Svar
    • 2. matmisjonen  |  27/06/2012, kl. 08:42

      Takk! Det smaker utrolig godt. Prøv selv.

      Svar
      • 3. Fra kjøkkenbenken  |  29/06/2012, kl. 09:47

        Jeg skal prøve, men har tenkt å bruke sitron- og kryddertagetes i mangel av nyperoseblader. :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


Følg

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 206 andre følgere

%d bloggers like this: