Vanvittige gode vafler

26/07/2012 at 08:26 2 kommentarer

På hytta lager vi alltid vafler ettersom vi ikke har vaffeljern hjemme. Det plukkes både bringebær og jordbær i hyttehagen som røres og spises på de nystekte vaffelplatene. Svigerfar lager også et fantastisk jordbærsyltetøy der han koker inn jordbær og sukker, og tykner det hele med litt siktet potetmel. Få ting smaker bedre i solen på svaberget. Vafler er også bra å lage når du har en del rester av diverse meieriprodukter. Både rømme, crème fraîche, melk og fløte kan blandes i. Ofte varieres vaffeloppskriften litt fra gang til gang, men dette er et veldig bra utgangspunkt. Disse vaflene smakte i hvert fall fantastisk!

Vafler

12-14 plater

  • 2 egg
  • 4 dl lettmelk
  • 3 dl lettrømme
  • 1,5 dl sukker
  • 250 g hvetemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g smeltet smør

Pisk sammen egg, melk og rømme. Tilsett resten av ingrediensene og bland til en jevn røre. La røren stå i 30 minutter. Stek vaffelplater i et vaffeljern til de er gylne. Avkjøl på rist.

PS! Når jeg satt og skrev denne posten måtte jeg rett og slett lage opp en batch vaffelrøre til fordi jeg fikk så lyst på mer.

About these ads

Entry filed under: Oppskrifter. Tags: .

Saftige kyllingbryst En god spaghettisaus – det slår aldri feil

2 kommentarer Legg til din egen

  • 1. Siri  |  26/07/2012, kl. 08:31

    Ah, så fine! Har aldri bakt med grahamsmel, hva er best å erstatte med hvis man ikke har det (dårlig med slikt her i England)? Byggmel?

    Svar
    • 2. matmisjonen  |  26/07/2012, kl. 10:01

      Takk! Du kan selvsagt bare bruke finmalt hvetemel, men jeg liker at de er litt grovere. Det funker nok med alle typer sammalt mel. Prøv deg fram. Det er snakk om så liten mengde at det nok blir godt uansett.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Abonner på kommentarene via RSS-strøm


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


Følg med

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 204 andre følgere

%d bloggers like this: