En god spaghettisaus – det slår aldri feil

30/07/2012 at 08:48 2 kommentarer

Alle burde ha en god spaghettisaus på repertoaret. De glassene med ferdigsaus du får i butikken er på langt nær så gode som sausen du lager selv. Lett er det også. Så ofte jeg kan bruker jeg ferske urter, for eksempel oregano og basilikum, men man kan også bruke tørkede. Her på hytta bugner det av oregano, så det blir hovedvekt av det sammen med litt løpstikke og sar. En tomatsaus blir bare bedre jo lenger den koker, så ta tiden til hjelp. Denne sausen er en suksess for både store og små.

Spaghettisaus med urter

  • 1 løk, finhakket
  • 1-2 hvitløk, finhakket
  • olivenolje
  • 3 dl kraft (ev. buljong)
  • 2 bokser (á 400 g) hermetiserte tomater
  • ev. 3-4 tomater, finhakkede
  • 2-3 ss tomatpuré
  • 2-3 ss balsamicoeddik
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • nykvernet pepper
  • 1 liten neve finhakkede urter (ev. 1-2 ss tørkede urter)
  • 400 g karbonadedeig

Fres løk og hvitløk i litt olje til det er mykt. Ha i kraft, tomater, -puré, eddik, salt, sukker, pepper og urter. Kok opp og la det småkoke under omrøring i 20-30 minutter (ev. lenger). Bruk en stavmikser og kjør sausen raskt noen ganger så den blir litt jevnere, men ikke helt glatt. Stek karbonadedeigen ved å hakke den i biter i en varm stekepanne, til nesten gjennomstekt. Ha kjøttet over i sausen og smak til med eddik, salt, sukker og pepper. Server over kokt spaghetti og med masse fersk parmesan.

PS! Du kan selvsagt doble porsjonen og fryse ned sausen slik at du raskt har middag på en travel hverdag.

About these ads

Entry filed under: Oppskrifter. Tags: .

Vanvittige gode vafler Nypoteter – i sesong nå!

2 kommentarer Legg til din egen

  • 1. Johanna  |  14/08/2012, kl. 10:30

    Elsker pasta, så jeg lager (nesten) alltid sausen selv. Har ingen oppskrift, men har blitt veldig glad i plommetomater på boks (billig og godt). Jeg var tom for sukker en gang; og tok i en teskje mørk honning. Det ble så godt, så det er mitt beskjedne bidrag til en flott blogg!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Abonner på kommentarene via RSS-strøm


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


Følg med

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 204 andre følgere

%d bloggers like this: