Nypoteter – i sesong nå!

04/08/2012 at 12:27 1 kommentar

Tilbake i hovedstaden etter flere uker på hytta, dro jeg sporenstreks til gården for å se forandringene. Nå er det utrolig frodig, og alt er plantet ut. Etter alt regnet er det stort behov for luking, så etter et par timer med kroppsarbeid mellom bønneradene, plukket jeg med meg nypoteter, vårløk, salat, bringebær, et par tomater og urter som ble hoveddelen av middagen vår. De små nypotetene er noe av det beste jeg vet, og de smaker enda bedre når du har høstet dem selv. Er du en av de som kjøper ferdig potetsalat i butikken, må du slutte med det med engang. De boksene inneholder ofte mer majones/olje/créme fraîche enn potet, i tillegg til div. tilsetningsstoffer. Du lager potetsalat enkelt selv. Her får du to varianter:

Fransk potetsalat

  • 500 g poteter
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • saften av 1/2 sitron
  • 1 ts Dijonsennep
  • 1/2-1 ts sukker
  • 1/2 ts flaksalt
  • 1/2 ts nykvernet pepper
  • 2-3 vårløk i skiver
  • litt finhakket gressløk
  • ev. urter

Del ev. potetene i mindre biter og kok dem møre. Hell av vannet og la dem dampe av. Pisk sammen olje, eddik, sitronsaft, sennep, sukker, salt og pepper. Smak til og juster ev. med olje, sitron, salt og/eller sukker. Ha grønnsakene i en bolle og hell over dressing. Vend alt godt og server med et dryss salt.

Kremet potetsalat

  • 500 g poteter
  • 2 dl lettrømme
  • 2 ss majones
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1/2 ts sukker
  • 1/2 ts flaksalt
  • 1/2 ts nykvernet pepper
  • litt finhakket gressløk

Del ev. potetene i mindre biter og kok dem møre. Hell av vannet og la dem dampe av. Avkjøl potetene litt. Pisk sammen rømme, majones, eddik, sukker, salt og pepper. Bland inn potetene og dryss over gressløk.

About these ads

Entry filed under: Oppskrifter, salat. Tags: .

En god spaghettisaus – det slår aldri feil Røkt makrell på grillen

1 kommentar Add your own

  • 1. RagnhildMe  |  08/08/2012, kl. 06:52

    Helt enig med deg i at potetsalat lager man best selv, og at både den enkle med urter, olje løk og urter, samt den kremete med majones/rømme er godt. Har aldri brukt eplecidereddik i potetsalaten. Det må prøves!
    Ellers sverger jeg til eple og purre i den kremete potetsalaten, samt litt sylteagurk, for å få den friskere.
    Fin blogg, forresten!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


Følg meg

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 211 andre følgere

%d bloggers like this: