Søte scones – til sesongens bær

14/08/2012 at 09:18 4 kommentarer

Sommeren er på hell, eller er det nå den egentlig begynner? Det er i hvert fall ingen tvil om at hverdagen er over oss. Jeg avslutter sommerferien med en enkel dessert som kan kombineres med bær av ymse slag, både hele og nyrørte. Nå er det jo masse bær i hager, skog og mark, og hvis du ikke plukker bærene selv, er det nok å velge i på super’n.

Mot slutten av uka innhenter hverdagen oss, også her på bloggen. Da blir det gode matpakketips, før vi kaster oss i gang med hverdagsmiddagene. Skriv gjerne i kommentarfeltet hvis det er noe spesielt dere vil at jeg skal ha fokus på eller råvarer dere gjerne skulle hatt flere oppskrifter på. Ellers kan dere følge Matmisjonen på Facebook og Twitter. Jeg er også på Instagram og Twitter som StHanne.

Søte scones

ca. 10 stk.

  • 180 g sukker
  • 80 g speltmel
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 100 g kaldt, usaltet smør
  • 1,2 dl helmelk
  • 1 stort egg

Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør maskinen et par sekunder for å blande det godt. Del smøret i biter, ha det i med melet og pulser til blandingen er smuldret. Pisk sammen melk og egg, og kjør det inn i blandingen til det akkurat er blandet og deigen samler seg. Bruk en skje og legg ca. 10 klumper på en stekeplate dekket med bakepapir. Stek sconsene i ovnen ved 190 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist. Server med nyrørt syltetøy eller krem med bær på.

PS! Størrelsen på egget kan variere, så da må man ev. justere melet. Jo tørrere deig, jo tørrere scones, men scones med mye mel holder formen bedre, så her må man prøve seg litt fram. Smaker godt gjør de uansett.

Entry filed under: dessert, Oppskrifter.

Røkt makrell på grillen Matpakke til frustrasjon og inspirasjon!

4 kommentarer Add your own

  • 1. Eva  |  19/08/2012, kl. 07:07

    Det så kjempegodt ut! Og så nydelig stylet :)

    Svar
    • 2. matmisjonen  |  19/08/2012, kl. 09:37

      Takk!!!! Veldig hyggelig å møte deg ;-D

      Svar
  • 3. Silje Silje  |  19/09/2012, kl. 20:53

    Fantastisk lekkert foto!

    Svar

Leave a reply to Silje Silje Avbryt svar

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Kategorier