Bønner i lange baner… i sesong nå

23/08/2012 at 14:43 8 kommentarer

Det finnes utrolig mange forskjellige belgfrukter, altså bl.a. bønner og erter, og i de senere årene har jeg blitt mye flinkere til å bruke flere av dem. Det er sunn, mager og mettende kost, og nå på høsten er det gode norske varianter å få tak i. På gården har mye modnet på samme tid; bl.a. sukkererter, voksbønner, brekkbønner og bondebønner. Ja, og det blir det bønnesalat av. Denne salaten kan lages av det du måtte finne av bønner og erter i butikk eller på Bondens marked hvis du ikke dyrker selv. Noen sorter bør kokes litt først, men andre kan bare kuttes opp og spises rå. Hakkede mandler gir krønsj, og den myke fetaosten er både syrlig og fet mot de søte og ev. litt bitre bønnene. En helt perfekt lunsj eller som tilbehør til kjøtt.

Bønnesalat med byggryn

2 lunsjporsjoner

  • 100 g bondebønner fjernet fra belgen (se bildet under)
  • 100 g brekkbønner i biter
  • 100 g voksbønner i biter
  • 100 g kokte byggryn
  • skall og saft fra 1/2 sitron
  • litt god olivenolje
  • 1 neve hakkede mandler
  • salt og pepper
  • 150 g fetaost i biter

Kok bondebønnene i 4 minutter. Ha dem over i isvann og fjern det ytterste skallet. Kok de andre bønnene raskt, ca. 1 minutt, og skyll dem under kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Ha bønner, byggryn, sitronskall og -saft, litt olivenolje og mandler i en bolle og bland godt. Smak til med salt og pepper. Fordel salaten på to tallerkener og ha over fetaost.

About these ads

Entry filed under: Oppskrifter, salat, tilbehør, vegetar. Tags: .

Lammefrikassé – en glemt klassiker Asiatisk nudelsalat med reker og kongekrabbe – en smakebit fra boken

8 kommentarer Add your own

  • 1. Magne D. Antonsen (VG)  |  24/08/2012, kl. 11:19

    Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

    Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    Svar
  • 3. Annika Arnesdatter  |  24/08/2012, kl. 13:42

    Den der skal jeg laga til helgen, ser veldig godt ut! Er veldig glad i belgfrukter men denne varianten er ny for meg :)

    Svar
  • 5. AC  |  25/08/2012, kl. 14:50

    Det ser godt ut. :)
    Har du noe alternativ til fetaost?

    Svar
    • 6. matmisjonen  |  26/08/2012, kl. 21:43

      Både parmesan og mozzarella burde fungere fint. Ev. noen myke kremoster.

      Svar
  • 7. Elisabeth, Innerst i veien  |  27/08/2012, kl. 16:29

    Hei. Ville bare fortelle at jeg nå har bakt de hornene du presenterte før helgen OG lagt pølse og agurk lagvis. Ble så bra atte.

    http://innerstiveien.blogspot.no/2012/08/supermamma-tar-tyren-ved-hornene.html

    Svar
    • 8. matmisjonen  |  27/08/2012, kl. 17:33

      Gøy! Håper barna ble glade :-D

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


Følg meg

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 212 andre følgere

%d bloggers like this: