Asiatisk nudelsalat med reker og kongekrabbe – en smakebit fra boken

24/08/2012 at 11:15 Legg igjen en kommentar

Det er fredag. Det er helg. Vi har sett prøvetrykk på boken, og alt går sin gang. Nå er Matmisjonen – ekte mat fra ti bloggere virkelig helt ute av våre hender. (Vi i dette tilfellet, er meg og samboeren min, Nikolai, som har designet hele boken!) Det blir feiring med fri, seiltur og champagne. Her får dere en smakebit fra boken. En asiatisk nudelsalat uten kjempereker (eller scampi som det heter på folkemunne), men med norske reker og kongekrabbe. Bærekraftig og bra. Les mer om tidenes dårligste menyvalg og signer opprop mot scampi her. Og ha en strålende helg!

Nudelsalat med reker og kongekrabbe

  • 125 g risnudler (vermicelli)
  • 1/2 spisskål eller kinakål, finstrimlet
  • 100 g bønnespirer
  • 1/2 agurk i skiver
  • 2 stilker stangselleri i tynne skiver
  • 400 g ferske reker
  • 1–2 kongekrabbebein
  • 1–2 never koriander

Bløtlegg nudlene i kokende vann noen minutter, eller følg anvisningen på pakken. Sil av vannet og klipp dem i mindre biter med en saks om ønskelig. Rens rekene for skall, klipp opp skallet på kongekrabbebeina, ta ut kjøttet og del i mindre biter. Bland sammen alle ingrediensene til salaten og hell over dressingen (se under). Bland godt og la det hele trekke noen minutter før servering. Vend igjen og server.

Syrlig dressing    

  • 1,5–2 dl ferskpresset limejuice
  • 4 ss sukker
  • ca. 4 ss fiskesaus
  • 1–2 chili, finhakket

Rør ut sukkeret i limejuicen og smak til med fiskesaus. Ha i chili og hell dressingen over salaten.

About these ads

Entry filed under: Mat og miljø, Oppskrifter, salat. Tags: .

Bønner i lange baner… i sesong nå Thai-hurtigmat – Penang curry på 30 minutter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


Følg

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 207 andre følgere

%d bloggers like this: