Svinefilet med parmaskinke og parmesan – en hverdagsfest

30/08/2012 at 09:40 Legg igjen en kommentar

Dette er nok en rask middag, denne gang inspirert av det italienske kjøkkenet. Indrefilet av svin selges i de fleste butikker, og kvaliteten er ikke så verst om du steker den riktig. Trikset er å brune den raskt i en varm panne, og så la den steke i ovnen før den hviler litt. Fileten er fylt med urter, skinke og parmesan som også er med på å gjøre kjøttet saftig. Jeg serverte bare en enkel pasta med spinat, tomat og pinjekjerner til. Og mere parmesan selvfølgelig. Hele familien var enige om at det ble skikkelig godt.

Svinefilet med parmaskinke og parmesan

4 porsjoner

  • ca. 600 g svinefilet
  • 6 skiver parmaskinke
  • 100 g fersk parmesan, revet
  • litt salvie og rosmarin, hakket
  • salt og pepper
  • olje

Skjær et snitt på langs av svinefileten. Ikke skær helt gjennom, men lag en lomme i midten av kjøttet. Del tre skinkeskiver i biter og legg dem ned i lommen. Stapp også urter og revet parmesan i. Ha på litt salt og pepper. Surr de tre resterende skinkeskivene rundt fileten og knyt den sammen med litt hyssing. Brun fileten på alle sider raskt i en varm panne på høy varme. Ha kjøttet over i en ildfast form og stek i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter*. La kjøttet hvile 10 minutter før det skjæres i skiver.

Jeg serverte kokt pasta blandet med spinat jeg hadde stekt med litt hvitløk, cherrytomater, pinjekjerner og olivenolje, men det passer også godt med potetmos, stekte poteter eller kremet pasta.

*Steketider varierer fra ovn til ovn og i forhold til tykkelsen på fileten. Øvelse gjør mester. Vil du være på den sikre siden, kan du bruke et steketermometer. Kjernetemperaturen på svinefilet skal ligge på rundt 70 grader, selv om jeg nok selv tipper mer mot 65-66 grader.

About these ads

Entry filed under: Oppskrifter, svin. Tags: .

Thai-hurtigmat – Penang curry på 30 minutter Pai med løk og mangold – kjøttfri sesongmat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


Følg meg

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 211 andre følgere

%d bloggers like this: