Søndagsnudler

19/06/2011 at 22:32 Legg igjen en kommentar

Som i alle andre barnefamilier går det litt over stokk og stein av og til. Og med en helg fylt av fotballcup, lunsj- og middagsinvitasjoner, oppussing, kino og mye jobb var det ikke akkurat planlagt noen søndagsmiddag. Da ble det en tur innom Bunnpris (grøss og gru). Der kjøpte jeg grønnsaker og det svinekjøttet de hadde. Jeg tenkte at jeg trengte buljong, men de hadde bare en grønnsaksbuljong med natriumglutamat (MSG) så den la jeg raskt tilbake. Jeg hadde jo løpstikke i bedet hjemme. Det hadde allerede blitt ganske sent, så jeg tok trykkokeren til hjelp. Har du ikke trykkoker, kan denne retten selvsagt kokes i en vanlig gryte under lokk. Du må bare tredoble koketiden.

Vi er veldig glade i asiatisk mat. Og elsker chili. Denne retten er litt typisk oss. I kjøleskapet hadde vi allerede limeblader og chili, og som sagt hadde vi løpstikke. Resten fikk jeg altså i denne lille nærbutikken. Poenget er at det alltid går an å lage skikkelig mat.

Løpstikke er en favoritturt og altså en utrolig god og naturlig smaksforsterker. Den dufter som buljong og er perfekt i supper og gryter.

Søndagsnudler

4 porsjoner

  • 1 kinesisk hvitløk, finhakket
  • 2-3 cm ingefær, finhakket
  • 3-4 ferske limeblader, tynnstrimlet og finhakket
  • 1 liten chili, finhakket
  • solsikkeolje
  • 400 g skinkestek av Edelgris (bruk aller helst nakkekoteletter av svin), i biter
  • 1 bunt løpstikke, hakket
  • 1 liten blomkål, i biter
  • 3 gulrøtter, i biter
  • ½ liten kålrot, i biter
  • 3 vårløk, i biter
  • 8 dl vann
  • 1 dl salt soya
  • 1 dl søt soya
  • 3-4 porsjoner med nudler
  • masse fersk koriander, litt limejuice og chili til servering

Fres hvitløk, ingefær, limeblader og chili i litt solsikkeolje i trykkokeren, 1-2 minutter. Tilsett svinekjøttet og fres et par minutter til. Ha i løpstikke og resten av grønnsakene og kok litt til. Hell over vann og soya. Sett på lokket på trykkokeren og kok i 15 minutter under press. Da regner du koketiden fra når damp kommer ut av ventilen. Kok nudler i mellomtiden. Slipp ut trykket og ta av lokket. Tilsett de kokte nudlene og en neve koriander. Smak til med limejuice og dryss ønsket mengde chili over ved servering.

Entry filed under: Familieliv, Oppskrifter. Tags: .

Frokost – Dagens viktigste måltid? Se torsken!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: