Mornings, müsli!

11/07/2011 at 08:11 Legg igjen en kommentar

Jeg er ikke et frokostmenneske, men jeg liker å lage müsli. Det er veldig hyggelig å gi bort, og så spiser jeg det av og til på frukt og bær. Det er enkelt å lage mye, og det holder seg godt i dekorative glass på kjøkkenhyllen. Prøv selv! Hjemmelaget müsli er mye bedre enn den du kjøper. Bruker du kun økologiske ingredienser har du også plutselig en helt økologisk müsli. Jeg har lært å lage müsli av min venninne Camilla, konen til matbloggeren Palatist, men gjør min egen vri på den. Du kan selvfølgelig bruke hvilke kornsorter, tørket frukt eller nøtter du måtte ønske. Prinsippet er det samme.


Hjemmelaget müsli

  • 300 g store havregryn
  • 200 g lettkokte havregryn
  • 250 g speltflak (dinkelflak)
  • 150 g solsikkefrø
  • 100 g linfrø
  • 100 g gresskarkjerner
  • 100 g mandler, grovhakket
  • 4-5 ss rapsolje
  • 2-3 ss smør
  • 2-3 ss sirup
  • 4 ss honning
  • 2 ss sukker
  • 100 g tørkede tranebær

Bland korn, frø og nøtter i en bolle og bland inn oljen. Varm opp smør, sirup, honning og sukker i en liten gryte til sukkeret er oppløst. Hell over kornblandingen og bland godt så alt er dekket. Spre blandingen utover i en langpanne og stek i ovnen på 130 grader i ca. 1 time. Rør godt i blandingen underveis, slik at alt blir jevnt karamellisert. Müslien er ferdig når alt har en gyllen farge. Avkjøl og oppbevar i lufttette glass. Server med fersk frukt og bær og/eller gresk yoghurt.

Entry filed under: Oppskrifter. Tags: .

Siste barnehagedagsfeiring Rask laks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: