Rask laks
14/07/2011 at 08:36 Legg igjen en kommentar
Sommer er tid for enkel og lett mat. Dette er en hverdagsrett med mye smak som er rask å lage. Jeg bruker en varmrøkt pepperlaks fra Troll Salmon som jeg synes er utrolig god, men alle typer varmrøkt fisk kan brukes. Er du litt organisert lager du sausen mens pastaen koker. Da har du middag på 20 minutter.
Varmrøkt laks med pasta
- pasta til 4 personer
- 1/2 løk, finhakket
- 2 kinesiske hvitløk, finhakket
- 2-3 ss smør
- 1/2 fennikel, hakket
- 250 g frosne erter
- 3 dl kremfløte
- 300 g varmrøkt pepperlaks
- salt og pepper
- litt revet fersk parmesan
Kok pastaen al dente. Fres løk og hvitløk mykt i smør. Tilsett fennikel og fres til myk. Ha i erter og kok noen minutter til. Hell over fløte og la den småkoke til den tykner, ca. 5 minutter. Flak laksen med en gaffel og vend forsiktig inn i sausen. Smak til med salt, pepper og parmesan. Bland sausen med den ferdigkokte pastaen og server.
Entry filed under: fisk, Oppskrifter.
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed