Svineri på grillen

17/07/2011 at 14:46 Legg igjen en kommentar

For tiden er jeg på ferie i Danmark. Vi er mange matglade mennesker, så det kokkeleres døgnet rundt. Grillen blir flittig brukt, og langtidsgrilling er det god tid til. Svinenakke er et av de aller beste stykkene med kjøtt. Det er marmorert med smakfullt fett, som ved langtidssteking smelter inn i kjøttet og gjør det utrolig saftig og godt. Kjøttet lå på grillen hele ettermiddagen, og mens det hvilte slang vi noen maiskolber direkte på glørne. I Norge er det ikke så lett å få maiskolber med bladene på, men finner du det, må du grille dem hele i bladene! Kjempegodt.

Langtidsgrillet svinenakke

  • 1 hel svinenakke uten bein
  • sitron
  • salt
  • pepper
  • litt flytende honning
  • litt brunt sukker
  • evt. noen skiver bacon

La kjøttet bli romtemperert. Gni det godt med sitronsaft, salt, pepper, honning og brunt sukker. Vi dekket den ene svinenakken med bacon. Det var godt, men utgjorde nok ikke den store forskjellen. Grill svinenakken under lokk på svak indirekte varme i ca. 5 timer. Indirekte varme vil si at kullet ligger på den ene siden av grillen og at kjøttet ligger over på den andre siden. Svak varme får man ved å kun tenne opp 5-6 grillbriketter. Fyll på med 2-3 briketter til sånn en gang i blant, slik at varmen holder seg konstant. Du skal kunne legge hånden så vidt på lokket uten å brenne deg.

La kjøttet hvile litt av grillen og skjær det i skiver. Bland sammen litt sitronsaft, olivenolje, salt, pepper og evt. litt hakkede urter og hell litt over kjøttet. Vi serverte grillede maiskolber og salat til.

Entry filed under: kjøtt, Oppskrifter. Tags: .

Rask laks Kortreist potetsalat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: