Fiskelykke

03/08/2011 at 12:30 Legg igjen en kommentar

Denne uken har Sørlandet vist seg fra sin beste side. Vi har fremdeles ferie og nyter late dager på hytta. Det er varmt vær, strålende sol og blikkstille sjø. Perfekt dra-på-fisketur-vær. Vi tok båten ut. Det tok litt tid, men etterhvert fikk vi noen små makrell på kroken. Så en til. Og en til. En liten fiskebåt kom forbi og tilbød oss et par store makrell. De hadde nemlig fått veldig mye fisk. Vi takket selvfølgelig ja. Det viktigste er jo ikke hvordan du får fisk, bare at du får nok til middag.

Grilling er favoritt tilberedningsmetoden hele sommeren, men jeg er ikke så glad i foliepakker på grillen (ja, for da kan man jo like så godt brukt ovnen, eller hva?), så jeg ville prøve å grille fisken på en annen måte. Fisk setter seg lett fast i grillristen, så enten må den dekkes med folie eller man kan bruke en egen rist for fisk. Jeg valgte å pakke fisken inn i urter (fra svigerfars hytte-urtehage) og sitron. Det funket utmerket. Fiskekjøttet ble utrolig saftig og fikk en mild røyksmak. Prøv selv!

Grillet makrell pakket i urter

  • 5-6 ferske, hele makrell
  • 1 stor bunt løpstikke
  • 1 stor bunt estragon
  • 2 sitroner, i tynne skiver
  • salt og pepper

Rens fisken, men behold dem hele. Legg et lag med løpstikke og estragon på benken. Fordel sitronskiver utover. Legg fiskene på toppen. Ha på godt med salt og pepper. Legg et nytt lag med sitronskiver og urter på toppen av fisken. Snurr godt med hyssing rundt hele «pakken», på tvers av urtestilkene. Grill på direkte, høy varme under lokk. Snu en gang underveis. Grilltiden vil variere, men beregn mellom 10-20 minutter. Server med kokte nypoteter, dampet nykål, rømme og smør.

Entry filed under: Familieliv, fisk, Grill, Oppskrifter. Tags: .

Super souvlaki Ice, ice, baby…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: