Akkurat nå… rødbeter

12/09/2011 at 08:14 2 kommentarer

Jeg er veldig, veldig glad i rødbeter. Nå er de i sesong og jeg spiser rødbeter ofte. Kjøp en bunt og saltbak dem. De holder seg med skallet på i kjøleskapet i flere dager, slik at du har beter til salater eller som tilbehør til fisk og kjøtt. De bakte, litt søte rødbetene er for eksempel perfekte til høstens vilt.

Rødbeter er i tillegg til å være veldig gode, også veldig sunne. De innholder store mengder folsyre og er rike på mineraler som jern, kalsium, magnesium og kalium. Spiser du rødbeter reduserer du faktisk risikoen for hjerte- og karsykdommer og reduserer totalkolesterolet.

Her kommer oppskriften på min favorittrett med rødbeter. De få ingrediensene i denne salaten skaper en perfekt harmoni. Prøv selv, så får du se.

Rødbetsalat med chevre fra Haukeli

  • 2 saltbakte rødbeter, uten skall og i biter
  • 1-2 håndfuller rucola, delt
  • 60 g pinjekjerner, lett ristet i en tørr panne
  • 190 g chevre fra Haukeli, biter
  • litt flytende honning
  • litt sitronsaft
  • litt god olivenolje
  • maldonsalt

Vend rødbeter, rucola og pinjekjerner forsiktig sammen. Ha over chevre og drypp over litt honning, sitronsaft og olivenolje. Ha til slutt et dryss salt over og server med godt brød til eller som tilbehør til kjøtt.

Saltbakte rødbeter

Fyll en ildfast form med et lag salt. Bruk helst grovt havsalt. Jeg hadde ikke det i hus denne gange, men det går også fint med vanlig bordsalt. Trim av bladene på rødbetene, men la det sitte igjen ca. 1 centimeter. Poenget er at ikke noe av den røde saften skal lekke ut, så skallet må være inntakt og beholdt på. Legg betene på saltet og dekk til formen med aluminiumsfolie. Bak i ovnen på 250 grader i 1 – 1 1/2 time eller til betene er møre. Avkjøl og skrell av skallet med en kniv før bruk.

Entry filed under: Oppskrifter, salat, tilbehør.

Morsom matpakke Pico de gallo – den beste som finnes

2 kommentarer Add your own

  • 1. [kjøkkentjeneste]  |  12/09/2011, kl. 11:53

    Da har jeg lagt deg inn i blogglisten til Matbloggsentralen på nytt – og det ser ut som Matmisjonen legger seg der den skal – nemlig øverst i listen med en gang du har publisert. :)

    Svar
  • 2. matmisjonen  |  12/09/2011, kl. 14:38

    Perfekt, Ina! Takk!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Kategorier