Pico de gallo – den beste som finnes

14/09/2011 at 07:43 4 kommentarer

Jeg har tidligere skrytt av mannen min sin gode salsa (eller pico de gallo som det egentlig er). Vi, eller det vil si han, lager alltid en stor porsjon slik at vi kan bruke den til alt fra nachos grande til torsk. Vi har også denne hotte blandingen på speileggene til frokost eller på brødskiven til lunsj.

Pico de gallo (eller salsa fresca som det også er kalt) er en ukokt, frisk «salsa» med litt store biter. Salsa, der i mot, er en mer flytende saus laget med kokt tomatsaus. Uansett om du lager pico de gallo, salsa eller en kombinasjon av de to, er den du lager selv noe helt annet enn den du kjøper ferdig på glass. Ja, den kan jo i hvert fall ikke kalles frisk. Prøv selv, så skjønner du at du aldri kan gå tilbake.

Pico de gallo

  • 12 små tomater (ca. 500 g), i biter
  • 1/2 purre, grovhakket
  • 1 kinesisk hvitløk, finhakket
  • 1 rødløk, finhakket
  • 1 søt paprika uten frø og hinner, i småbiter
  • 3 røde chili med frø, finhakket (du bestemmer selv hvor sterk du vil ha den)
  • 1/2-1 habanero chili, finhakket (litt hardcore, kan sløyfes)
  • saft fra 2-3 lime, evt. 1 sitron
  • 6 store dråper (klunker) med tabasco
  • 1,5 ss worcestershire-saus
  • 3 klyper maldon salt
  • litt nykvernet pepper
  • 1/2 ts sukker
  • 1-2 ss rapsolje eller anne nøytral olje
  • 2,5 dl tomatpulp på flaske (polpapezzi)

Bland sammen tomat, purre, hvitløk og løk i en bolle. La stå å trekke mens du hakker opp resten. Ha resten av ingrediensene i og vend forsiktig rundt. Smak til med salt, sukker og syre.

Entry filed under: Meksikansk, Oppskrifter, tilbehør, vegetar. Tags: .

Akkurat nå… rødbeter Enda enklere brød – er det mulig?

4 kommentarer Add your own

  • 1. Andrea Nornes  |  16/09/2011, kl. 17:11

    Dersom jeg rekker innom butikken i morgen skal jeg definitivt prøve å lage den :D Det så kjempegodt ut!

    Svar
    • 2. matmisjonen  |  16/09/2011, kl. 21:51

      Den er absolutt verdt en ekstra tur i butikken.

      Svar
  • 3. Anette Johnsen  |  20/12/2012, kl. 11:27

    Hvor kjøper man polpapezzi?

    Svar
    • 4. matmisjonen  |  20/12/2012, kl. 15:30

      Jeg kjøper på Meny, men de har det nok på de fleste litt større supermarkedene. Husk at bloggen har flyttet til matmisjonen.no

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: