Lett laks med soya
19/09/2011 at 08:07 Legg igjen en kommentar
Nå er det travle dager og da er det ikke alltid like lett å lage ordentlig middag. Heldigvis finnes det noen enkle og sunne retter, og denne lakseretten tyr vi til ganske ofte. Den er både rask å lage og samtidig får vi brukt det vi har liggende av grønnsaker. Ingrediensene varier derfor litt fra gang til gang, men prinsippet er det samme: Ha grønnsaker og laks i en ildfast form, ha over soya, limesaft og litt smør, sett i ovnen, og vips, middagen er klar. Dette er også et eksempel på en rett som smaker bedre enn den ser ut. God mandag!
Soyabakt laks med grønnsaker
- 3 ss solsikke- eller rapsolje
- 1 liten skalk kål, strimlet
- 1/2 blomkål, i biter
- 3 vårløk, i skiver
- litt brokkoli, i biter
- 1/2 fennikel, strimlet
- noen grønne bønner eller sukkererter, i biter
- 2 gulrøtter, i biter
- ca. 600 g laksefilet uten skinn og ben
- 5-6 ss søt soya
- 5-6 ss salt soya
- saften fra 2 lime
- salt og pepper
- noen klatter med smør
Ha olje i en ildfast form og ha i alle grønnsakene. Legg fiskefileten på toppen (grav den gjerne litt ned så den har grønnsakene godt rundt seg). Hell over soyasaus og skvis over limesaft. Dryss over litt salt og pepper, og fordel smør utover. Stek laksen i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Rør litt i grønnsakene underveis. Server med ris, fersk koriander og finhakket chili.
Entry filed under: fisk, Oppskrifter.
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed