Brødpudding – frem fra glemselen

25/09/2011 at 16:50 Legg igjen en kommentar

Brødpudding er en god, gammel klassiker. Det er norsk husmannskost på sitt beste og en utrolig enkel dessert å lage. Brødpudding ble visstnok servert til dessert hver dag på Eidsvoll, våren da grunnloven ble nedskrevet. I bunn og grunn er det gammelt brød med en melk- og eggeblanding. Det er altså en fin måte å bruke opp gammelt brød som du da slipper å kaste. Du må gjerne bruke grovere brød, men da trengs det eventuelt litt mer sukker. Til fest bruker jeg loff og har jeg ikke gammel loff liggende, rister jeg brødterningen i ovnen først til de har fått gyllen farge og er litt sprø. I denne oppskriften har jeg også tilført epler.

Brødpudding med eple

  • 6 tykke loffskiver, i terninger
  • 3 epler, uten skall og kjerner, i små terninger
  • 3 dl fløte
  • 3 dl melk
  • 3 egg
  • 4 eggeplommer
  • frøene fra 1 vaniljestang
  • 1 dl sukker
  • kanel og sukker til toppen

Smør en ildfast form og ha i brød- og eplebiter. Pisk sammen fløte, melk, egg, eggeplommer, vanilje og sukker. Hell blandingen over brødet i formen. La det stå å trekke på benken i 20-30 minutter. Dytt litt på brødbitene en gang iblant slik at de trekker til seg fløteblandingen. Sett formen i en langpanne og hell i vann til det når ca. 3 cm opp på formen. Stek i ovnen på 170 grader i 30-40 minutter eller til puddingen har satt seg. Server lunken med vaniljeis til.

Entry filed under: brød, dessert, Oppskrifter. Tags: .

Sushi – lag det selv Eple- og tranebærkompott – perfekt til ost

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: