Hverdagsfavoritt – Svinekoteletter og speltsalat

13/10/2011 at 07:58 Legg igjen en kommentar

Det er hektiske dager, og det er ikke akkurat hver dag det diskes opp med fantastiske retter til middag her i familien. Dette er en ærlig blogg, og jeg har bestemt meg for at jeg også skal blogge om de mer hverdagslige rettene. Som blogger er det lett å la seg rive med å tenke at alle oppskriftene skal være så utrolig forseggjorte, fantastiske og originale. Det kan fort tippe over til at man vil imponere andre bloggere og matnerder, og glemmer at dette, for min del i alle fall, skal være et sted å finne inspirasjon for folk flest. Og da spesielt de dagene man ikke har tid til å kokkelere gourmetmat. Ja, så her får du en ganske så alminnelig rett fra mitt kjøkken, men den er laget fra bunnen av, smaker godt og tar bare 30 minutter å lage.

Jeg har dilla på perlespelt og foretrekker det fremfor ris, pasta, bulgur eller couscous, men det er opp til deg hva du bruker. Denne oppskriften er basert på souvlaki, men her er det ingen grilling.

Svinekoteletter og speltsalat

  • 4 nakkekoteletter av svin
  • saften fra 1/2 sitron
  • 3-4 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 2 ts tørket oregano
  • ferdigkokt perlespelt, ris, pasta, bulgur eller couscous (4 porsjoner)
  • 1 glass marinert feta
  • 1/2 agurk, i skiver
  • 8-10 cherrytomater, delt i to
  • litt finstrimlet kinakål

Skjær kjøttet fra beina og del det i terninger. Ha det i en bolle med sitronsaft, olje, salt, pepper og oregano. Vend godt. La det trekke i ca. 15 min. Bland sammen perlespelt, feta, agurk, tomater og kinakål. Hell over litt av oljen fra fetaen, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Stek kjøttet raskt i en veldig varm panne til akkurat gjennomstekt. Rør rundt hele tiden, og ikke stek for lenge. Da blir det tørt. Server, gjerne med et dryss chilli.

Entry filed under: Familieliv, Oppskrifter. Tags: .

Matmisjonen sprer matglede i to flotte magasiner Eplecupcakes til halloween

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: