Plommer – deilig salat

22/10/2011 at 10:08 Legg igjen en kommentar

Plommer er godt. I tillegg til å spise dem som de er, kan de forvandles til deilige kaker, syltetøy, desserter og tilbehør til salt mat. Jeg er veldig glad i søtt og salt i kombinasjon, og plommer sammen med spekeskinke er perfekt. Server denne salaten til lunsj med godt brød til eller som forrett.

Salat med stekte plommer og parmaskinke

  • 500 g plommer
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ss finhakket timian
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss balsamicoeddik
  • noen skiver parmaskinke eller annen god spekeskinke
  • litt blandet salat
  • 1 neve nøtter og kjerner, for eksempel pinjekjerner, valnøtter, gresskar- og solsikkekjerner

Del plommene i to og fjern steinene. Ha plommene i en bolle og ha i salt, pepper, timian, olivenolje og balsamico. Vend godt. Stek plommene i en panne med snittsiden ned til de blir litt myke, ca. 10 minutter. Bland salat og nøtter, og fordel skinkebiter og plommer over.

Entry filed under: Oppskrifter. Tags: .

Risotto på tørket traktkantarell Karamellisert eplemos

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: