Karamellisert eplemos

24/10/2011 at 08:26 5 kommentarer

Du får fremdeles norske epler i butikken. Denne karamelliserte eplemosen (eller amerikansk apple butter) er en søtere variant enn den tradisjonelle, syrlige eplemosen vi er vant til her i Norge. Den skal koke lenge for å bli tykk og fyldig. Fargen er mørkere og eplemosen smaker av karamell og vanilje. God på skiva og god i desserter.

Karamellisert eplemos

  • 10 epler
  • 250 g gyllent rørsukker
  • 1/2 dl lønnesirup
  • 1 kanelstang
  • 1/2 vaniljestang, delt i to og frøene skrapt ut

Fjern kjernene og del eplene i biter. Ha eplebitene i en gryte. Skrap ut frøene fra vaniljestangen, og ha både stang og frø i gryten sammen med kanel og sukker. Småkok under lokk i ca. 1-2 timer. (Jeg kokte min i trykkokeren i ca. 30 minutter). Jo lengre den koker, jo fyldigere blir smaken. Fjern vaniljestang og kanel og kjør eplene til en jevn mos med en stavmikser. Avkjøl og ha over på glass. Eplemosen holder seg i kjøleskapet i flere uker.

Entry filed under: eple, Oppskrifter. Tags: .

Plommer – deilig salat Tom kha gai – høstens trøstesuppe

5 kommentarer Add your own

  • 1. Ragna Kronstad  |  01/11/2011, kl. 10:25

    Høstens store hit! Takk for inspirasjon. Hitill brukt det sammen med Økolgisk Tjukkmjølk fra Røros som dessert, som pålegg på nybakt brød med smør (farlig godt), I stedenfor syltetøy til havregryn og melk til barna. Og sist men ikke minst, slang likeså godt også noe i pannen mot slutten da jeg stekte andehjerter fra Holte Gård her om dagen.

    Svar
    • 2. matmisjonen  |  03/11/2011, kl. 07:02

      Så bra, Ragna! Veldig anvendelig med andre ord ;-D

      Svar
  • 3. belind  |  09/11/2011, kl. 13:02

    Dette må prøves ut. Skal ikke eplene skrelles først?

    Svar
    • 4. matmisjonen  |  09/11/2011, kl. 14:00

      Jeg skrelte ikke eplene ettersom de skal kjøres med stavmikseren, men det er jo en smakssak. Jeg er nok litt lat.

      Svar
      • 5. Linda  |  09/11/2011, kl. 20:23

        Takk for svar. Jeg skrelte denne gangen.
        Neste gang skal jeg forsøke uten. Lat jeg også! :-)
        Utrolig god eplemos var det hvert fall! Spent på om ungene liker den i morgen til frokost!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: