Tom kha gai – høstens trøstesuppe

27/10/2011 at 10:53 23 kommentarer

Det er snart november. Det er mørkt og regntungt, og mange med meg er syke med både influensa og bronkitt. Da er det en sterk og varmende suppe man trenger. Tom kha gai er en thailandsk suppe laget på kokosmelk. Dette er min variant. Du kan selvsagt lage den med de grønnsakene du vil og kjøre på med den mengden chili og karripasta du (eller gjestene dine) kan håndtere. Suppen skal være sterk, og med ingefær, hvitløk, lime og chili er det god medisin mot all slags sykdom. Det er også mye god trøst i en god suppe!

Tom kha gai

  • 2 kinesiske hvitløk, finhakket
  • 1 bit (3-4 cm) ingefær, finhakket
  • 1 stilk sitrongress, finhakket
  • 1-2 chili, finhakket
  • 1/2 løk, finhakket
  • 2 ss solsikkeolje
  • 300-400 g kyllingfilet, i biter
  • 1 l hønskekraft eller -buljong
  • 1 boks (4 dl) kokosmelk (helst kremet)
  • 2 limeblader
  • 2 ts rød karripasta
  • 1 bunt vårløk, i skiver
  • 1 håndfull østerssopp, i biter
  • noen dråper fiskesaus
  • litt limesaft
  • 1 rød paprika, i biter
  • 2 små pak choy, i biter
  • frisk koriander

Fres hvitløk, ingefær, sitrongress, chili og løk i olje i en stor gryte, ca. 3 minutter. Ha i kyllingen og fres videre under omrøring til kyllingen begynner å få farge. Hell over kraft og kokosmelk, og ha i limeblader, karripasta, vårløk og sopp. Kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med fiskesaus og limesaft (salt og syrlig) og ha i paprika, pak choy og koriander. Server rykende varm med godt brød til.

Entry filed under: Oppskrifter, suppe. Tags: .

Karamellisert eplemos Min ostekake – knask eller knep?

23 kommentarer Add your own

  • 1. Magne D. Antonsen  |  27/10/2011, kl. 13:42

    Bra blogg, Hanne!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

    Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    Svar
  • 3. Jo Åse  |  27/10/2011, kl. 13:47

    Virker som en veldig fin oppskrift. Selv pleier jeg å ha oppi litt Nam Prik Pao, som er et slags «syltetøy» laget av chili, reker og sesamolje. Det gir den en litt interessant varm smak.

    Svar
  • 5. KunnskapsrikTrening  |  28/10/2011, kl. 05:52

    Dette skal lages i helgen :) Takk for tips!! Superfine bilder også. God helg!

    Svar
    • 6. matmisjonen  |  28/10/2011, kl. 07:18

      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Kos deg med suppen.

      Svar
  • 7. Siri  |  28/10/2011, kl. 08:26

    Jeg ble også fristet. Denne skal prøves :)

    God helg!

    Svar
    • 8. matmisjonen  |  28/10/2011, kl. 08:29

      God og matglad helg til deg også!

      Svar
  • 9. Reminiscense  |  29/10/2011, kl. 15:57

    Dette så godt ut. Nydelig bilde også…

    Svar
  • 10. Inger Kristin  |  09/08/2012, kl. 20:31

    Hvor mange porsjoner er denne beregnet for?

    Svar
    • 11. matmisjonen  |  09/08/2012, kl. 21:50

      Dette er nok suppe til 4-6 personer, avhengig av hvor storspiste de er og hvor mye brød som ev. serveres til.

      Svar
  • 12. Christel Dahl  |  25/11/2012, kl. 17:00

    Nydelig suppe dette. Den ble litt for salt så jeg la til litt brunt sukker på slutten. Da ble den perfekt!

    Svar
    • 13. matmisjonen  |  20/12/2012, kl. 15:33

      Så bra! Ja, man må smake til etter egen smak. Husk at bloggen er flyttet til matmisjonen.no

      Svar
  • 14. S  |  08/12/2012, kl. 17:25

    Tusen takk for at du har delt oppskriften din! Suppen smakte himmelskt!

    Svar
  • 15. Kathrine  |  13/02/2013, kl. 18:16

    Suppen er helt fantastisk! Første gang jeg lagde den måtte jeg beherske meg for å ikke «smake opp» alt underveis. ;-)

    Svar
    • 16. matmisjonen  |  18/02/2013, kl. 06:01

      Ha ha! Så bra. Bloggen har flyttet til matmisjonen.no, så kommenter gjerne der.

      Svar
  • 17. gunn  |  03/04/2013, kl. 13:43

    Jeg lager alltid denne når jeg serverer kongekrabbe. En himmelsk sammenføyning :O))))

    Svar
  • 18. Frank Hammer  |  26/10/2013, kl. 09:41

    Hei, finnes det noen alternativer til Pak choy, aner meg at det blir vrient å få tak :-)

    Svar
    • 19. matmisjonen  |  11/05/2014, kl. 13:32

      Jeg ser at pak choy dukker opp flere og flere steder nå, men du kan bruke kinakål i stedet eller bare droppe det. Sorry sent svar, men denne bloggen er ikke særlig aktiv lenger.

      Svar
  • 20. Rsl  |  24/11/2013, kl. 18:09

    Hvor mange porsjoner er det?

    Svar
    • 21. matmisjonen  |  11/05/2014, kl. 13:31

      Det er i hvert fall nok til 4, sikkert 6 om du har brød til. Sorry sent svar, men denne bloggen er ikke særlig aktiv lenger.

      Svar
  • 22. kristian  |  19/01/2014, kl. 22:47

    Nydelig suppe, en av de bedre jeg har smakt :)

    Svar
    • 23. matmisjonen  |  11/05/2014, kl. 13:30

      Så hyggelig å høre! Sorry sent svar, men denne bloggen er ikke særlig aktiv lenger.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: