Dragsvin – eller pulled pork i trykkokeren

31/10/2011 at 08:40 Legg igjen en kommentar

Amerikansk «pulled pork» refererer som oftes til langtidsgrillet svinenakke, men det er fullt mulig å oppnå samme effekt i vanlig ovn, slow cooker eller trykkoker. Når kjøttet varmebehandles på lav varme over lang tid, brytes fibrene ned og det saftige kjøttet kan dras fra hverandre med en gaffel. Fettet i svinenakken smelter inn i kjøttet og smaken er fantastisk. Pulled pork spises blant annet blandet med bbq-saus som fyll i sandwiches og sterkt krydret i ekte, meksikansk taco. Her har jeg brukt det som fyll i vårruller.

Her har jeg brukt trykkokeren og laget en asiatisk variant med five spice-krydder.

Dragsvin

  • 500 g hel svinenakke uten bein
  • 3 ss five spice
  • 1 liten boks øl (0,33 l)
  • 5 dl eple- eller pæresider

Gni svinenakken med five spice og la den ligge 30 minutter på kjøkkenbenken. Du kan også dekke kjøttet til med litt matpapir og la det stå i kjøleskapet natten over. Legg en rist i trykkokeren slik at kjøttstykket ligger 2-3 cm over bunnen av gryta. Ha i øl og sider. Kjøttet skal ikke ligge i væsken, men over. Kok under press i 1 time. Bruk en gaffel og «dra» kjøttet i biter. Dette er perfekt til taco eller som fyll i vårruller.

Du kan godt ha et større stykke kjøtt i trykkokeren, men da må du øke koketiden noe.

Dette kan også gjøres i tradisjonell ovn. Legg kjøttstykke (ca. 1 kg) i en ildfast form, hell litt øl og/eller sider i og stek på 120 grader i ca. 6 timer. Evt. ha kjøttet i en gryte med lokk. Kjøttet skal være mørt og lett kunne dras fra hverandre.

Entry filed under: kjøtt, Oppskrifter, svin. Tags: .

Knasende gode kjeks – en hyllest til Kraftkar Ferske vårruller – vietnamesisk variant

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: