Ferske vårruller – vietnamesisk variant

31/10/2011 at 10:07 Legg igjen en kommentar

Disse vårrullene går ned på høykant her hjemme hos oss. Selv om friterte vårruller også er veldig godt, er de ferske, mye «freshere» og mer behagelige å spise seg mette på.

Fyllet i våre vårruller består som regel av stekt andebryst med hoisinsaus (til selskap) eller et fyll av stekt svinekjøttdeig, glassnudler og hoisinsaus (til hverdags). Denne gangen brukte jeg svinekjøttdeigfyllet og en ny variant med dragsvin (pulled pork) som jeg vendte i litt hoisinsaus. Vårrullene kan også fylles med kylling, krabbe eller reker (men IKKE scampi selvfølgelig). Av grønnsaker kan du også bruke det du vil, men det er godt med noe knasende som agurk og hjertesalat. Ja, som dere skjønner, her er det bare å slippe fantasien løs.

Ferske vårruller

12-15 stk.

  • 1 pk rispapir til vårruller (i dagligvare bl.a. fra Blue Dragon eller i asiatiske spesialbutikker)
  • 1 bunt vårløk, i skiver
  • 1 liten hjertesalat eller pak choy, i strimler
  • 1/2 agurk, i strimler
  • fyll av kjøtt eller skalldyr
  • 1 neve fersk koriander, hakket
  • evt. litt fersk chili, finhakket
  • hoisinsaus

Fyll en bolle med kokevarmt vann, avkjøl det bittelitt og bløtlegg ett og ett rispair i ca. 20 sekunder. Legg rispapiret over på en plastfjøl og legg det ønskede fyllet på nærmest deg på arket. Fold kanten over fyllet, fold høyre og venstre side inn og rull den sammen så stramt som mulig. (Se video her.) Vær forsiktig så ikke rispapiret sprekker. Rull sammen ønsket antall. Legg til side under et fuktig kjøkkenhåndkle. Server med hoisinsaus og/eller søt chilisaus til å dyppe i.

Fyll av svinekjøttdeig

  • 500 g svinenakke, finhakket i kjøkkenmaskin med knivblad
  • 1-2 ts finrevet ingefær
  • ca. 50 g tørkede risnudler (vermicelli)
  • 3-4 ss hoisinsaus
  • hakket koriander

Fres svinekjøttet i en panne med litt solsikkeolje. Ha i ingefær og stek til kjøttet er gjennomstekt. Bløtlegg risnudlene i kokende vann, sil fra vannet og klipp dem i mindre biter med en saks. Bland risnudler, hoisinsaus og koriander med kjøttet og bruk som fyll i vårruller.

Du kan selvsagt bruke ferdig svinekjøttdeig fra butikken, men jeg liker best å «kverne» mitt eget. Svinenakke er igjen perfekt, og jeg gjør det enkelt ved å kjøre det med MagiMixen til det er finhakket.

Entry filed under: Oppskrifter. Tags: .

Dragsvin – eller pulled pork i trykkokeren Gulrotsuppe – «hot shot» eller en stor porsjon?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: