Panert sei – fisk på menyen

10/11/2011 at 09:00 1 kommentar

I forrige uke fikk jeg en forespørsel om jeg ikke kunne komme opp med noen oppskrifter på hvit fisk. Ja, så da måtte jeg jo det! Kom gjerne med ønsker til andre oppskrifter dere savner, så skal vi se hva vi får til.

Jeg heier på sei! Sei er villfanget og særdeles bærekraftig. Og den står på den grønne listen i Sjømatguiden til WWF. Den er veldig god på smak og lett å jobbe med. Kjøp den fersk og ferdig filetert i fiskebutikken eller -disken. Her har seifileten fått selskap av tomater, mini-augberginer, løk og rosenkål, men igjen, bruk det du har av grønnsaker. Paneringen er raskt laget av krutonger, bladpersille og cashewnøtter. Det kan liksom ikke gå galt.

Panert sei

3-4 porsjoner

  • litt olivenolje
  • 1 rødløk, i skiver
  • 250 g tomater, i biter
  • 1 pk mini-augbergine, delt i 2 (eller 1/2 augbergine, i biter)
  • 200 g rosenkål, delt i 2
  • noen klatter smør
  • salt og pepper
  • 1 neve krutonger
  • litt bladpersille
  • 50 g cashewnøtter
  • ca. 600 g fersk seifilet
  • 1/2 sitron

Ha litt olje i en ildfast form. Ha i løk, tomater, augbergine og rosenkål. Legg på noen klatter med smør og dryss på salt og pepper. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Lag paneringen ved å kjøre krutonger, bladpersille og nøtter i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad mens grønnsakene står i ovnen. Den lille hakkeren som følger med mange stavmiksere er perfekt til dette. Ta formen ut av ovnen, rør i grønnsakene og legg seilfileten på toppen. Skvis litt sitronsaft på og fordel paneringen utover toppen av fisken. Stek videre i ca. 10 minutter til eller til fisken så vidt er gjennomstekt og paneringen gyllen. Server med ris eller poteter til.

Entry filed under: fisk, Oppskrifter. Tags: .

Ut på tur – Finstad Gård Rosnes Kveldens vin – Keller Riesling Von der Fels Trocken 2010

1 kommentar Add your own

  • 1. Synøve  |  10/11/2011, kl. 09:42

    Dette så godt ut Hanne, blir å finne på mitt middagsbord ganske snart merker jeg!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: