Pytt-i-panne – ingen tullerett

15/11/2011 at 09:26 2 kommentarer

Det er virkelig ikke noe poeng å kjøpe pytt-i-panne i butikken. Jo, ja, de frosne ferdigvariantene er enkle å varme opp, men de smaker jo ikke så godt. Pytt-i-panne er jo en rett man lager for å bli kvitt rester. Ja, og du går vel ikke i butikken for å kjøpe rester? Denne retten går ut på å ta det man har i kjøleskapet – rusk og rask… eller pytt om du vil – skjærer det i småbiter og putte det i en panne.

Jeg pleier ofte å blande grønnsaker og kokte poteter med pølsebiter hvis vi ikke har noen kjøttrester. Når du kjøper pølser kan det være lurt å sjekke innholdsfortegnelsen. Det er veldig varierende hvor mye kjøtt som faktisk er i de forskjellige pølsene. Det kan være så lite som 42 prosent kjøtt eller kun MUK (mekanisk utbenet kjøtt). Selv er jeg interessert i å kjøpe så rene produkter som mulig og velger derfor de pølsene med høyest kjøttinnhold. De økologiske pølsene fra Grøstad er favoritter. De inneholder 92 % kjøtt (resten er potetmel, salt og krydder). Her har jeg brukt provencepølse.

Pytt-i-panne

3-4 porsjoner

  • litt smør
  • 3-4 pølser eller annet restekjøtt, i biter
  • 1 løk, hakket
  • 3-4 gulrøtter, i biter
  • 1 søtpotet, i biter
  • 1/2 brokkoli, i biter
  • 1/2-1 kinesisk hvitløk, knust
  • 3-4 kokte poteter, i biter
  • 3-4 egg

Stek pølsene gylne i litt smør. Legg til side. Fres løk, gulrøtter, søtpotet, brokkoli og hvitløk i litt smør til grønnsakene så vidt er møre. Ha i kokte poteter og pølsebiter, og stek til alt er varmt. Stek speilegg ved siden av og server med godt brød til.

Entry filed under: Matnyttig informasjon, Oppskrifter. Tags: .

Nå er det jul igjen… Kortreist purre – i både suppe og pai

2 kommentarer Add your own

  • 1. Morten Båtbukt  |  15/11/2011, kl. 10:56

    Liker bruker av hvitløk. Pytt i Panne har tatt steget inn i den nye tid!

    Jeg har forresten gjort det samme med plukkfisk (og jeg tilsetter også ofte revet parmesan/lagret jørnsberg eller annen egnet ost).

    Restemat er også stas!

    Svar
    • 2. matmisjonen  |  15/11/2011, kl. 12:23

      Helt enig! Ja, man kan enkelt «modernisere» de gamle reste-klassikerne med utgangspunkt i mer spennende råvarer.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: