Kortreist purre – i både suppe og pai

17/11/2011 at 07:53 4 kommentarer

Jeg er så veldig heldig å ha en svigerfar som liker å grave i jorda. Han bor nede i gata her på Ullern, og dyrker en ganske så stor avling forskjellige sorter grønnsaker, frukt, bær og urter i hagen sin. I forrige uke fikk jeg en melding om å komme innom for å få purre. Da jeg kom, gikk vi ut bak huset og han dro opp en stor bundt herlig purreløk til meg. Jeg dro rett hjem for å kokkelere. Snakk om kortreist!

Pai med kortreist purre, kylling og Kraftkar

  • 125 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2-4 ss kaldt vann
  • 250 g stekt eller grillet kyllingkjøtt, i biter
  • 2 purre, i skiver
  • 100 g Kraftkar eller annen blåmuggost, smuldret i biter
  • 3 egg
  • 4 ss fløte
  • salt og pepper

Ha mel og smør i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til smuldret. Spe med nok vann til at det samler seg til en deig. Du kan selvsagt smuldre deigen med hendene. Fordi jeg hadde litt dårlig tid, presset jeg deigen ned i en paiform med en gang*. Jeg brukte fingrene og presset den godt og jevnt utover og oppover kantene. Sett paiformen i fryseren i ca. 15 min. Forstek paibunnen på 200 grader i 10-15 minutter eller til den begynner å bli gyllen. La purren koke 1 minutt i lettsaltet vann. Avkjøl raskt under rennende kaldt vann. Ta paien ut og fyll den med kylling, purre og ost. Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper og hell over. Stek paien videre i ca. 25 minutter eller til fyllet har satt seg.

*Vanligvis skal en paideig pakkes inn i plast og ligge i kjøleskapet i ca. 30 minutter. Da kan den kjevles ut og legges over i paiformen.

Purre- og potetsuppe

  • 3 purre, i skiver
  • 1 løk
  • 3 ss smør
  • 500 g poteter, i tynne skiver
  • ca. 1,5 l kyllingkraft
  • 2,5 dl kremfløte
  • salt og pepper

Fres løk og purre i smør til det er mykt. Ha i poteter og hell over nok kyllingkraft slik at grønnsakene er godt dekket. La suppen småkoke i ca. 30 minutter eller til potetene lett kan moses. Bruk en potetmoser eller gaffel og mos potetene inn i suppen*. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.

*Ønskes en glatt suppe kan den kjøres i en blender eller med stavmikser.

Under kan du se flere bilder fra hagen til svigerfar. Disse er tatt litt tidligere i høst.

Entry filed under: Familieliv, Oppskrifter, suppe. Tags: .

Pytt-i-panne – ingen tullerett Mellom bakkar og berg – boklansering

4 kommentarer Add your own

  • 1. Eva Kuløy. - Kokebokprosjektet  |  17/11/2011, kl. 10:21

    Atter en gang flotte bilder!

    Svar
    • 2. matmisjonen  |  17/11/2011, kl. 10:34

      Takk! Jeg kan anbefale deg å droppe blitzen og bruke dagslys. Det er selvfølgelig en utfordring i disse mørketider.

      Svar
  • 3. Eva Kuløy. - Kokebokprosjektet  |  17/11/2011, kl. 19:15

    Jeg har hatt et veldig, veldig dårlig og knøttlite lite kompaktkamera til nå, så det har ikke vært mulig å gjøre så mye å gjøre med bildene, bortsett fra å prøve å få de skarpe. Men har kjøpt nytt kamera, så nå blir det heldigvis mulig å få litt bedre bilder på bloggen!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: