Akkurat nå… rosenkål

21/11/2011 at 13:02 2 kommentarer

Overkokt rosenkål er kanskje et vondt barndomsminne, men gi denne fantastiske grønnsaken en ny sjanse. Den er i sesong nå og norsk rosenkål smaker godt både rå, lettdampet, stekt og grillet. Den inneholder forholdsvis store mengder A- og C-vitamin, folsyre, jern og kalium, og i tillegg tror en del at den beskytter mot tykktarmskreft, fordi den inneholder sinigrin.

I dag er det i tillegg Kjøttfri mandag, så da passer det godt med en enkel salat. Server den gjerne med godt brød til. Trenger du flere tips til kjøttfrieretter kan du sjekke ut Veggisbloggen eller Bente Westergaards Kjøttfri mandag-blogg.

Her har jeg latt meg inspirere av bloggen til matjournalisten Matt Bittman. En utrolig bra blogg som er verdt å følge med på.

Grillet rosenkål med hasselnøtter og polkabeter

  • 500 g rosenkål, grovhakket
  • 200 g hasselnøtter, grovhakket
  • god olivenolje
  • salt og pepper
  • rå polkabeter eller reddiker, i biter
  • 1-2 båter sitron

Legg rosenkålen utover en stekeplate dekket med bakepapir. Drypp over litt olivenolje og dryss med salt og pepper. Grill i ovnen på 250 grader og med grillelementene på, ca. 5 minutter. Ta stekebrettet ut og tilsett hasselnøttene. Vend godt sammen og grill videre i noen minutter til. Ha rosenkål og nøtter over på et fat, fordel beter eller reddiker over og skvis litt sitronsaft på.

 

About these ads

Entry filed under: vegetar. Tags: .

Sjokoladekake med Guinness – ja, du leste riktig… Laks med parmaskinke – til både hverdags og fest

2 kommentarer Legg til din egen

  • 1. jegere  |  22/11/2011, kl. 20:47

    heihei :D

    Følger stadig med og syntes dere har mange spennende oppskrifter!

    Driver selv en blogg: http://jegere.wordpress.com/

    vi driver veldig mye med jakt, og som du kanskje vet… liker vi jegere god mat ;) så jeg tenkte å spørre om dere kunne lage en bra oppskrift på rådyr/hjort ?

    har prøvd de fleste oppskrifter og har blitt litt lei!!! trenger en ny oppskrift :)

    Svar
    • 2. matmisjonen  |  23/11/2011, kl. 07:20

      Så hyggelig at bloggen faller i smak. Jeg tar utfordringen og skal se om jeg kan komme opp med en original oppskrift med rådyr eller hjort. Bare si i fra om dere jegere vil supplere råvarene :-D

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Abonner på kommentarene via RSS-strøm


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


Følg med

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 204 andre følgere

%d bloggers like this: