Ingen sure miner, bare masse klementiner – Klementin- og vaniljekake

25/11/2011 at 13:09 11 kommentarer

Jeg har allerede klart å spise flere kilo av sesongens deilige, søte klementiner. Det er jo en av de store gledene i høst- og vintermørket. De er fantastiske naturell, men kan selvfølgelig også brukes i matlaging. Her er en søt belønning på en fredag. En saftig og god formkake.

Klementin- og vaniljekake

  • 10 klementiner
  • 3 dl sukker
  • 130 g smør, romtemperert
  • 2 egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 2 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang

Bruk et zestjern og riv av skallet på fire av klementinene, ca. 2 ss skall. Husk at de må være godt vasket! Press saften av 8 klementiner og del de siste 2 i fileter uten skall og hinner. Del filetene i mindre biter og sett til side. Kjør 2,5 dl sukker og smøret i en kjøkkenmaskin med ballongvisp til en luftig masse. Tilsett eggene, ett og ett. Ha i mel, bakepulver, salt, fløte, 1 dl klementinsaft og frøene fra vaniljestangen. Bland alt godt sammen til en glatt røre. Vend inn klementinbitene og ha røren i en smurt brødform eller små porsjonsformer. Stek kaken midt i ovnen på 170 grader i ca. 50 minutter eller ca. 35 minutter for de små.

Kok ned 1 dl klementinsaft med 0,5 dl sukker til en sirup. Ta kaken ut av ovnen, stikk hull i den med en trepinne og hell over sirupen. Da trekker den inn i kaken og gjør den ekstra saftig.

Entry filed under: kake. Tags: .

Laks med parmaskinke – til både hverdags og fest Mer perlespelt – enkel lunsjsalat

11 kommentarer Add your own

  • 1. Magne D. Antonsen  |  25/11/2011, kl. 14:34

    Bra blogg, Hanne!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som helgens anbefaling på Lesernes VG matspesial, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    Svar
  • 3. elisesbakery  |  25/11/2011, kl. 15:21

    De så gode ut :-D

    Svar
    • 4. matmisjonen  |  26/11/2011, kl. 11:44

      Takk! De er gode også. Det er bare å bake i vei.

      Svar
  • 5. Det søte liv - Kristine  |  25/11/2011, kl. 19:38

    Ser helt nydelig ut! Du er hjertelig velkommen til å poste kakebilde med link til bloggen din på facebooksiden til Det søte liv om du vil ha litt mer publisitet:-) Hilsen Kristine

    Svar
    • 6. matmisjonen  |  26/11/2011, kl. 11:43

      Takk! Det skal jeg gjøre! Hilsen Hanne

      Svar
  • 7. E  |  26/11/2011, kl. 18:34

    Husk at skallet bør vaskes, all citrusfrukt som ikke er økologisk er sprøytet. kaker med cirtus er veeeeldig godt! :)

    Svar
    • 8. matmisjonen  |  26/11/2011, kl. 23:44

      Det har du helt rett i. Jeg tar det nok litt forgitt, men skal spesifisere det i oppskriften. Takk skal du ha.

      Svar
  • 9. Naila  |  26/11/2011, kl. 22:10

    Nam!! De såg gode ut :))

    Svar
  • 10. Gunn  |  28/11/2011, kl. 10:53

    Liten avsporing i forhold til kakeoppskriften her: Hvor kommer de søte porsjonsformene fra?

    Svar
    • 11. matmisjonen  |  28/11/2011, kl. 11:23

      Skal sjekke med @lekkermunn for jeg har stjålet dem av henne.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: