Asiatisk ribbe – i påvente av juleribben

30/11/2011 at 10:54 3 kommentarer

Ribbe er god mat uavhengig av om det er jul eller ikke. Vil du tjuvstarte, men alikevel unngå å ødelegge for gleden ved tradisjonell juleribbe på julaften, kan du prøve denne asiatiske varianten. Glem den sprø svoren. Ved å koke ribben i kraft, blir den saftigere enn noen juleribbe du har smakt. Her er ribben servert med et hint av jul i form av en rødkålsalat.

Asiatisk ribbe

  • 1 kg tynnribbe med bein og svor
  • salt og pepper
  • 2 kinesiske hvitløk, finhakket
  • 3 sjalottløk, finhakket
  • litt solsikkeolje
  • 2-3 ts five spice-krydder
  • 1,2 l kyllingkraft (evt. + mer vann)
  • 1 dl søt soya
  • 3 ss fiskesaus
  • 2 vårløk, i biter

Gni ribben med salt og pepper, og la den hvile noen timer på benken eller over natten i kjøleskapet. Fres hvitløk og løk i solsikkeolje i en stor gryte til blankt. Ha i krydderet og fres et par minutter til. Legg ribben i med svoren ned og hell på kraft, søt soya og fiskesaus. Tilsett evt. mer vann slik at ribben er dekket av væske. Ha i vårløk og kok opp under lokk. Sett ned varmen litt og la ribben småkoke under lokk i ca. 3 timer. Ta ribben opp av kraften og fjern bein og evt. svor. Kok ned noe av kraften til en sjysaus. Jo lengre den koker, jo bedre. Kraften kan spares på og brukes til nudelsuppe eller sjysaus en annen dag. Server ribben i biter med rødkålsalat og sjysaus.

Rødkålsalat

  • 1 stor skalk rødkål, finstrimlet
  • 1/2 spisskål, finstrimlet
  • litt rosenkål, finstrimlet
  • litt av kraften over
  • litt ferskpresset sitronsaft
  • 1 neve cashewnøtter, gjerne saltede

Bland all kålen i en bolle og hell over litt kraft. Rør rundt og smak til med sitronsaft. Bland i nøttene og server.

Entry filed under: kjøtt. Tags: .

Matmisjonen er egentlig en bok… i hvert fall snart. Marsipansmåkaker – vår julefavoritt

3 kommentarer Add your own

  • 1. kongladesign  |  30/11/2011, kl. 17:02

    Spennede!
    Dette skal prøves ut på hytta i helgen :)

    Svar
  • 2. ina  |  02/12/2011, kl. 17:52

    Det der ser bare fantastisk godt ut! Skal prøves! Snarest….:)

    Svar
  • 3. Synøve  |  25/12/2011, kl. 15:58

    Står og putrer på ovnen nå. Vi gleder oss!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: