Smørflyndre – ingen smørkrise her

04/12/2011 at 10:11 Legg igjen en kommentar

I disse smørkrisetider kan du fremdeles fråtse i smørflyndre, i hvert fall hvis du er så heldig som meg og jobber/bor rett ved en fiskebutikk med godt utvalg. Det kan også være godt med litt lett mat midt oppe i alle juleforberedelsene. Fileter av flyndre er jo «fast food» på sitt beste, da de bare trenger et par minutter i stekepannen. Fisken blir jo selvfølgelig best stekt i smør, men litt nøtteolje gjør også susen. Når det kommer til tilbehøret har jeg latt meg inspirere av Hans fra Finstad Gård Rosnes, som har sellerirotpuré* som sin favoritt, samt en råkostsalat med kremet dressing. Dropper du pureen, tar denne retten ca. 15 minutter å lage. Helt sant.

Stekt smørflyndre med råkostsalat

  • 100 g majones
  • 4 ss lettrømme eller gresk yoghurt
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1/2-1 ts sukker
  • 4 gulrøtter, grovrevet
  • 1 spisskål (evt- 1/2 hodekål), finstrimlet
  • 1-2 never rosenkål, finstrimlet
  • 2 fileter av smørflyndre per pers.
  • 2 ss smør eller nøtteolje
  • noen sitronbåter
  • salt og pepper

Pisk sammen majones, rømme, eddik og sukker. Smak til med eddik og sukker slik at det er en balanse mellom surt og søtt. Bland dressingen med gulrøtter og kål. Stek flyndrefiletene i smør eller olje på høy varme, 1-2 minutter på hver side. Bruker du smør, kan du slenge i en klatt på slutten og øse det brune smøret over fisken. Skvis litt sitron over og ha på salt og pepper.

*Sellerirotpuré lager du bare ved å koke selleriroten i biter uten skall til den er mør. Ha i noen klatter med smør og/eller litt fløte. Kjør til en glatt puré med en stavmikser og smak til med salt og pepper.

Entry filed under: fisk. Tags: .

Marsipansmåkaker – vår julefavoritt Fried rice – kinesisk pytt-i-panne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: