Fried rice – kinesisk pytt-i-panne

07/12/2011 at 09:47 Legg igjen en kommentar

Restemat er kanskje ikke det mest sexy man kan tenke seg, men ønsker man å unngå å kaste mat, er det en nødvendighet. Jo da, man kan selvfølgelig bli flinkere til å beregne porsjoner, men det er ikke til å stikke under en stol at vi nordmenn kaster enormt mye mat (og gjerne etter at vi har klaget over hvor dyr den er!). Her i huset har vi blitt mye flinkere, både til å beregne mengden mat og til å spise opp restene. Ofte samler det seg opp ris i kjøleskapet, og en favorittrett er fried rice eller kinesisk pytt-i-panne om du vil. Her kan man bli kvitt både kjøtt- og grønnsaksrester i samme slengen, og med et hint av Asia blir restene mer spennende med en gang.

Fried rice

2 porsjoner

  • div. grønnsaker som gulrot, purre, vårløk, sukkererter og paprika, i små biter
  • 1-2 hvitløksfedd, knust
  • solsikkeolje
  • litt stekte/kokte kjøttrester av svin, biff, kylling eller lam, i biter*
  • 500-600 g kokt ris
  • 2-3 ss soya
  • 1-2 ts sukker
  • 2 egg
  • salt
  • litt finstrimlet hjertesalat og evt. koriander
  • sitron
  • tørket chili

Fres grønnsaker og hvitløk raskt i litt olje i en wok eller stekepanne. Ha i kjøtt og ris, og stek til gjennomvarmt. Tilsett soya og sukker og rør godt. Knekk eggene i og stek under omrøring til eggene er gjennomstekte. Her er det bare å hakke løs slik at eggene fordeler seg i risen. Smak til med salt eller soya, og vend inn salat og koriander. Server med en skvis sitron og litt (eller mye) tørket chili. Du kan selvsagt også bruke fersk chili.

*Har du ikke noen kjøttrester liggende, kan du bruke pølsebiter eller steke opp litt bacon. Du kan selvfølgelig droppe kjøtt helt og lage en vegetarvariant.


Entry filed under: Matnyttig informasjon, Oppskrifter, Triks og tips. Tags: .

Smørflyndre – ingen smørkrise her Ostekake med julevri

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: