Fried rice – kinesisk pytt-i-panne
07/12/2011 at 09:47 Legg igjen en kommentar
Restemat er kanskje ikke det mest sexy man kan tenke seg, men ønsker man å unngå å kaste mat, er det en nødvendighet. Jo da, man kan selvfølgelig bli flinkere til å beregne porsjoner, men det er ikke til å stikke under en stol at vi nordmenn kaster enormt mye mat (og gjerne etter at vi har klaget over hvor dyr den er!). Her i huset har vi blitt mye flinkere, både til å beregne mengden mat og til å spise opp restene. Ofte samler det seg opp ris i kjøleskapet, og en favorittrett er fried rice eller kinesisk pytt-i-panne om du vil. Her kan man bli kvitt både kjøtt- og grønnsaksrester i samme slengen, og med et hint av Asia blir restene mer spennende med en gang.
Fried rice
2 porsjoner
- div. grønnsaker som gulrot, purre, vårløk, sukkererter og paprika, i små biter
- 1-2 hvitløksfedd, knust
- solsikkeolje
- litt stekte/kokte kjøttrester av svin, biff, kylling eller lam, i biter*
- 500-600 g kokt ris
- 2-3 ss soya
- 1-2 ts sukker
- 2 egg
- salt
- litt finstrimlet hjertesalat og evt. koriander
- sitron
- tørket chili
Fres grønnsaker og hvitløk raskt i litt olje i en wok eller stekepanne. Ha i kjøtt og ris, og stek til gjennomvarmt. Tilsett soya og sukker og rør godt. Knekk eggene i og stek under omrøring til eggene er gjennomstekte. Her er det bare å hakke løs slik at eggene fordeler seg i risen. Smak til med salt eller soya, og vend inn salat og koriander. Server med en skvis sitron og litt (eller mye) tørket chili. Du kan selvsagt også bruke fersk chili.
*Har du ikke noen kjøttrester liggende, kan du bruke pølsebiter eller steke opp litt bacon. Du kan selvfølgelig droppe kjøtt helt og lage en vegetarvariant.
Entry filed under: Matnyttig informasjon, Oppskrifter, Triks og tips.
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed