Ostekake med julevri

09/12/2011 at 10:24 3 kommentarer

Dette var et lite eksperiment… Kombinasjonen pepperkake og blåmuggost er jo en innertier (og har du ikke prøvd det før, bør du gjøre det først og fremst). Tradisjonelt er det Stilton som har tronet på toppen av pepperkaken, men i år er det VM-gullvinneren Kraftkar som får hovedrollen hos meg. Etter allerede å ha tyllet i meg en del av disse pepperkakene, kom jeg på at det kanskje kunne være en kul kombinasjon for en ostekake. En blåmuggostekake med pepperkakebunn. Ja, så da lagde jeg det. Resultatet ble en kombinasjon av ost og dessert, og «kaken» kan fungere som avslutning på et måltid (men den er ikke søt altså) eller som en liten kveldssnacks. Jeg serverte den med balsamicokokte svisker. Portvin er et perfekt følge. Les mer om portvin og annen vin til julematenMatbloggsentralen.

Ostekake av Kraftkar med pepperkakebunn

10-12 stk.

  • 200 g pepperkaker
  • 100 g usaltet smør, smeltet
  • 200 g kremost
  • 1 dl fløte
  • 1 egg
  • 70 g Kraftkar eller annen blåmuggost, smuldret

Knus pepperkakene til fint pulver. Det letteste er å bruke en kjøkkenmaskin med knivblad. Bland i smeltet smør. Fordel papperkakemassen i ildfaste porsjonsformer og press den til jevne bunner. Pisk sammen kremost, fløte og egg til en jevn røre. Pisk inn blåmuggosten. Det gjør ikke noe om det er noen små klumper. Fordel røren over bunnene og stek kakene i ovnen på 180 grader i ca. 25 minutter eller til ostemassen er satt. Avkjøl og server kakene ved romtemperatur.

Balsamicokokte svisker

  • 100 g svisker, i biter
  • 2-3 ss sukker
  • 3-4 ss balsamico

Ha alt i en gryte og kok under omrøring til balsamicoen er kokt inn. Avkjøl litt og server som tilbehør til ost.

Entry filed under: kake. Tags: .

Fried rice – kinesisk pytt-i-panne Perfekte krumkaker og litt familiehistorie

3 kommentarer Add your own

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: