Rakfisktartar – to varianter

21/12/2011 at 11:57 3 kommentarer

Noen vil kanskje kalle det for helligbrøde, men rakfisk kan så absolutt spises på flere måter enn den klassiske med potetlefse, rømme og løk. Ettersom det veldig, veldig snart er jul, trår jeg til med to varianter over samme tema. Du kan selv prøve deg frem med nye smaker. Server rakfisktartaren med litt rømme, gjerne tilsatt revet pepperrot, limesaft eller et hint av chili, på flatbrød eller vanlig knekkebrød. Dette er perfekte munnfuller som kan stå på menyen når du inviterer til juletapas eller fungere som kanapeer før et større måltid.

Her har jeg ikke angitt eksakte mål, men smak deg til. Bruk mest av det du liker best, men la rakfisken få være i hovedrollen. Sitrussaften er med på å samle ingrediensene og rakfisken er akkuat passe klissete til at alt henger sammen når du plasserer en skjefull på hver bit.

Det er masse god rakfisk i dagligvarehandelen, men for dere som er ekstra interessert kan jeg anbefale turen innom Fenaknoken i Oslo. Ta deg gjerne tid til å slå av en prat med Eirik. Der får du uansett byens beste rakfisk!

Rakfisktartar med klassiske ingredienser

  • rakfikfilet, i små biter
  • rødløk, finhakket
  • syltede rødbeter, i små biter
  • rømme
  • ferskpresset sitronsaft
  • nykernet pepper

Bland rakfisk og løk sammen. Smak til med sitronsaft. Ha i rødbetene rett før servering slik at ikke alt blir rosa. Server på flattbrød eller knekkebrød med en klatt rømme. Kvern over godt med pepper.

Rakfisktartar med eksotiske ingredienser

  • rakfiskfilet, i små biter
  • rødløk, finhakket
  • agurk, i små biter
  • noen granateplekjerner
  • hakkede cashewnøtter
  • fersk koriander
  • ferskpresset sitronsaft
  • rømme, gjerne smakssatt med litt lime
  • evt. et dryss tørket chili

Bland rakfisk, løk, agurk, granateplekjerner, nøtter og koriander i en bolle. Smak til med sitronsaft. Server på flattbrød eller knekkebrød med en klatt rømme. Dryss litt tørket chili over om ønsket.

Entry filed under: festmat, fisk. Tags: .

Matmisjonen… mer enn en blogg Sunn konfekt? Å, ja da…

3 kommentarer Add your own

  • 1. Torill  |  22/12/2011, kl. 09:52

    Dette så virkelig lekkert ut og smaker helt nydelig tror jeg. Liker veldig godt å eksperimentere med rakfisken. Jeg skal prøve begge to i løpet av julen, garantert. Kjempefint bilde!

    Svar
  • 2. matmisjonen  |  22/12/2011, kl. 12:30

    Takk! God jul til deg!

    Svar
  • 3. Torill  |  22/12/2011, kl. 13:31

    God jul til deg også :o)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: