Sunn konfekt? Å, ja da…

23/12/2011 at 12:40 Legg igjen en kommentar

Nå tar Matmisjonen en liten juleferie. Siste jobb er akkurat levert, krumkakene er nesten spist opp, pinnekjøttet fra Idsøe er lagt i vann og huset er så rent som det blir. Nå er det jul. For deg som er bekymret for sprø svor… Slapp av! Det går bra! Jeg bruker fremgangsmåten beskrevet på matprat.no og det funker strålende hver gang. Ellers håper jeg alle slapper av, koser dere med god mat og setter av tid til de dere er glade i. Jeg er tilbake rett over nyttår med mer hverdagsmat og andre godsaker. 2012 blir et spennende år!

GOD JUL OG GODT NYTT ÅR TIL MATMISJONENS LESERE!

TAKK FOR AT DERE TAR DERE TID TIL Å LESE BLOGGEN!

Ja, så var det denne sunne konfekten da. Mørk sjokolade, tørkede tranebær og kjerner = sunt i min bok. Disse antioksidantene kan du kose deg med i julen, med god samvittighet. Konfekten kan lages i dagene før den skal serveres. Jeg pleier også å ha med noen biter når jeg skal bort, og det er alltid stor suksess.

Mørk sjokoladekonfekt med tørkede tranebær

  • 600 g mørk sjokolade, 70%, i biter
  • 4-5 ss kremfløte
  • 100 g gresskarkjerner
  • 100 g solsikkekjerner
  • 150 g tørkede tranebær

Smelt sjokoladen i vannbad. Tilsett fløten og rør til en glatt masse. Rør inn resten av ingrediensene og bland godt. Kle en liten form med plastfolie og ha sjokoladen i. Spre den jevnt utover. Dek med plast og sett formen i kjøleskapet til sjokoladen er stiv. Det kan være lurt å lage dette dagen før og la det stå i kjøleskapet natten over. Hvelv sjokoladen ut av formen, fjern plasten og del den i passe biter.

Tips! Når du skal dele sjokolade, er det lurt å varme opp kniven under varmt vann i vasken. Tørk raskt vannet av kniven før du skjærer.

Entry filed under: Oppskrifter, Triks og tips. Tags: .

Rakfisktartar – to varianter Knekkebrød med gojibær

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: