Pasta med ertepesto – grønt og godt

04/01/2012 at 13:49 Legg igjen en kommentar

Det går mot lysere tider. Ja, det gjør altså det, selv om det kanskje ikke virker sånn utenfor. Dagens middag er en enkel pastarett. Pasta servert med en pesto laget på erter. Den er rask, sunn og veldig grønn. Om ikke en vegetarrett er noe for deg, kan den gjerne serveres til kylling eller annet kjøtt. Når jeg ikke lager pastaen selv, synes jeg Jacobs utvalgte Pasta Linguine er et godt valg, men bruk gjerne din favoritt. Dette er lavterskel mat for travle dager.

Pasta med ertepesto

4 porsjoner

  • 400-500 g pasta
  • 350 g frosne erter
  • 1 hvitløksfedd
  • 150 g fersk parmesan, i biter
  • 100 g pinjekjerner
  • 1 neve fersk basilikum
  • salt og pepper
  • litt av kokevannet fra ertene/pastaen eller en skvett fløte

Kok opp pastaen etter anvisning på pakken. Kok ertene i fosskokende vann i noen minutter til de er akkurat gjennomkokte. Sil av. Ha 2/3 av ertene, hvitløk, parmesan, pinjekjerner, basilikum, salt og pepper i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en jevn masse. Spe med kokevann eller fløte til ønsket konsisten. Pestoen skal være som en veldig tykk saus. Hell vannet av pastaen og bland inn pestoen og resten av ertene.

Entry filed under: Oppskrifter. Tags: .

Knekkebrød med gojibær Eksotisk blomkål

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: