Nudler med ingefær og vårløk – en oppkvikker

12/01/2012 at 10:52 1 kommentar

Jeg kom over en liten, enkel oppskrift fra boken Momofuku. Denne vårløk- og ingefærblandingen brukes mye på den populære restauranten Momofuku Noodle Bar i New York, og er super på de dagene du har dårlig tid og er litt matlei, men vil ha noe friskt med mye smak. Det er nemlig ikke alltid like lett å vite hva man skal ha til middag hver eneste dag. (Få noen tips fra Mona’s kjøkkenskriverier i hennes gjesteinnleggMatbloggsentralen). De siste dagene har vi bl.a. hatt laks med parmaskinke, pasta carbonara, saftig svinefilet og fiskepinner (kommer oppskrift snart). Ofte når jeg er tom for ideer, tyr jeg til enkle pasta- eller nudelretter. Nudler kan varieres i det uendelige, med og uten kjøtt eller med og uten kraft, og det er lett å få til en rett med mye smak på kort tid. Jeg har også vært ganske forkjølet, så da er det jo helt perfekt med mye ingefær og chili.

Nudler med vårløk og ingefær

  • 2-3 bunter vårløk, i tynne skiver
  • 1 stor bit fersk ingefær, ca. 5-7 cm, finrevet (ca. 1 dl)
  • 0,5 dl solsikke- eller rapsolje
  • 1 ts eplesider- eller sherryeddik
  • 2 ts soya
  • 1 klype salt
  • ramen nudler eller andre nudler
  • gulrøtter, i tynne strimler
  • fersk chili, hakket
  • fersk koriander, hakket
  • evt. bønnespirer eller finstrimlede sukkererter

Bland sammen vårløk, ingefær, olje, eddik, soya og salt. Rør godt sammen og la det stå i 30 minutter. Kok nudlene. Hell av det meste av kokevannet, ha i noen spiseskjeer med vårløk- og ingefærblandingen, gulrøtter (og evt. andre grønnsaker), chili og koriander. Bland godt og server med en gang.

Tips! Vårløk- og ingefærblandingen kan stå i kjøleskapet et par dager. Den kan også blandes inn i diverse asiatiske supper.

Entry filed under: Oppskrifter. Tags: .

Chili con carne, ekte kosemat Chocolate chip cookies – perfekt norsk oppskrift

1 kommentar Add your own

  • 1. Myfoodpassion  |  25/01/2012, kl. 20:30

    Jeg har vært på Momofuku i New York, supergod mat.
    Kunne spist det hele uken igjennom. Har ikke kokeboka, så takk for oppskriften

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: