Tomatsaus – laget på gamle grønnsaker

30/01/2012 at 14:21 2 kommentarer

Grønnsakene på bildet over hadde hopet seg opp hos meg. De hadde sett sine bedre dager, men det var ikke noe i veien for å bruke dem for det. Det å kaste mat er ikke bra, så alle gode tips til hvordan man kan bruke rester er en god ting. Gamle grønnsaker kan bli til god tomatsaus, så i går forvandlet jeg disse om til saus. Ta det du har av grønnsaker, kok det en stund sammen med litt kraft og mos det med stavmikseren til en glatt saus. I dag skal jeg blande sausen med burgerrester fra helgen og servere over pasta. På den måten får jeg brukt det meste, og har middagen klar, raskt og med god samvittighet.

Tomatsaus av rester

  • 1-2 hvitløk, hakket
  • 1 løk, hakket
  • 1 paprika, hakket
  • 1 purre, hakket
  • 1 chili, hakket
  • 5-8 tomater, i biter
  • ca. 5 dl kyllingkraft
  • 2 ss tomatpuré
  • 1-2 ts tørket oregano
  • 2-3 ss balsamico
  • sukker, salt og pepper

Fres hvitløk og løk mykt. Ha i de andre grønnsakene sammen med kraft, tomatpuré, oregano og balsamico. Ha i litt sukker, salt og pepper og la sausen småkoke i ca. 1 time. Kjør sausen glatt med en stavmikser og smak til med salt og/eller sukker. Server over pasta eller bruk den som en base til suppe eller andre typer pastasaus.

Entry filed under: Mat og miljø, Matnyttig informasjon, Oppskrifter, Triks og tips. Tags: .

Kimchi – verdens sunneste rett Verdens raskeste pizza – pitapizza

2 kommentarer Add your own

  • 1. RagnhildMe  |  31/01/2012, kl. 15:14

    Jeg elsker sånne bruk opp maten-oppskrifter. Ofte sitter en igjen med rester av mat eller grønnsaker uten å vite helt hva en kan bruke det til. Gulrot er for øvrig en grønnsak som gjør seg godt i slike sauser fordi den er søt og god, sammen med løken som også tilfører sødme til den litt bitrere tomaten.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matmisjonen på Facebook

Matbloggtoppen

Matmisjonen på Twitter

Kategorier


%d bloggers like this: