Linse- og granateplesalat

06/02/2012 at 07:18 4 kommentarer

Fordi jeg er opptatt av mat og miljø, prøver jeg å ha fokus på råvarer i sesong. Jeg er også opptatt av kortreist og lokal mat, men med kontor på Grønland blir jeg ofte påvirket av hva som er i sesong i Midtøsten, Asia og Afrika, ettersom mange av butikkene i området drives av folk med en annen etnisk bakgrunn enn norsk. Den siste tiden har store, lekre granatepler blitt stablet i kasser utenfor mange av disse butikkene. Det er tydeligvis granateplesesong! Jeg har brukt granateple tidligere, men mest som pynt på forretter eller desserter når jeg ønsker et gourmetpreg på rettene. De små kjernene er jo så utrolig vakre og gjør seg godt på tallerkenen. At de har en frisk og syrlig smak, er jo bare et pluss. I denne salaten er granateplet en større del av smaksbildet. Den litt bitre, men syrlige smaken balanserer godt med linsene og den fyldige dressingen. Dette er en perfekt lunsjsalat, og granateplet er en bombe av antioksidanter, så her er det bare å hive innpå.

Se denne videoen for å lære hvordan du best får ut kjernene av granateplet.

Linse- og granateplesalat

  • 2 dl røde linser
  • 2 avokado, i biter
  • 8-10 cherrytomater, delt i to
  • 1 rødløk, finstrimlet
  • kjernene fra 1 granateple
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss honning
  • saften fra 1/2 lime
  • 1/2 chili
  • 1 neve koriander
  • salt og pepper

Rød linser må verken bløtlegges eller kokes lenge, så det er bare å kjøre på. Kok linsene etter anvisning på pakken. Skyld dem i kaldt vann og la de renne godt av seg. Bland linsene med avocado, tomat, løk og granateplekjerner. Kjør olivenolje, honning, limesaft, chili og koriander i en liten kjøkkenmaskin eller blender, og smak til med salt og pepper. Vend dressingen inn i salaten.

Tips! Dressingen kan piskes sammen for hånd, men da må du finhakke chili og koriander først.

Entry filed under: Oppskrifter, vegetar.

Lekker og lett forrett med parmaskinke – blir det bedre? En fantastisk helg på Engø gård

4 kommentarer Add your own

  • 1. Eva  |  08/02/2012, kl. 12:24

    Ser herlig ut! Og så nydelige bilder!

    Svar
  • 3. Mathilde  |  21/03/2012, kl. 21:34

    Denne skal prøves ut til middag i morgen! :-) Ser kjempegodt ut! Flott side forresten :-)

    Svar
    • 4. matmisjonen  |  21/03/2012, kl. 21:41

      Tusen takk! Og velbekomme!

      Svar

Leave a reply to matmisjonen Avbryt svar

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Skriv inn e-postadressen din hvis du vil følge denne bloggen og ønsker å motta oppdateringer på e-post.

Matbloggtoppen

Kategorier